LEŽOVIČ, T. Větrání a vytápění průmyslových hal [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2009.

Posudky

Posudek vedoucího

Krejčí, Vladimír

Student pracoval na závěrečné práci svědomitě a pravidelně ji konzultoval, i když většinou pracoval samostatně. Cíle práce splnil a navíc srovnal finanční návratnost dvou systémů vytápění hal. Vzhledem k přístupu studenta a provedení práce konstatuji, že zadání splnil a proto práci doporučuji k obhajobě.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Práce s literaturou včetně citací B
Samostatnost studenta při zpracování tématu A
Splnění požadavků a cílů zadání A
Postup a rozsah řešení, adekvátnost použitých metod A
Logické uspořádání práce a formální náležitosti B
Grafická, stylistická úprava a pravopis B
Navrhovaná známka
A

Posudek oponenta

Lízal, František

Cílem bakalářské práce bylo popsat hlavní systémy pro vytápění a větrání průmyslových hal a zhodnotit je jak z ekonomického hlediska, tak z hlediska komfortu na pracovišti. Autor práci rozdělil do šesti částí. Po úvodu následuje kapitola, která se věnuje vnitřnímu prostředí průmyslových hal a hodnocení tepelné pohody. Druhá kapitola je věnována větrání a klimatizaci, třetí pak zejména vytápění hal. Ve čtvrté kapitole je provedeno nejprve porovnání vytápěcích systémů z pohledu komfortu na pracovišti pomocí výpočtu převzatého z internetového zdroje, pak je provedeno porovnání z ekonomického hlediska. V závěru autor shrnuje obsah celé práce a konstatuje, že ke každému návrhu je třeba přistupovat individuálně, s ohledem na charakter objektu a jeho využití. Práce obsahuje pouze malé množství pravopisných chyb a přepisů, grafické zpracování je na výborné úrovni. K obsahu mám jen několik poznámek. Mezi nevýhody světlých zářičů by bylo možno uvést ještě nemožnost použití v halách, kde se pracuje s výbušnými plyny a hořlavinami. Na str. 35 v kapitole 3.6 autor používá zkratku ZSP pro zavěšené sálavé panely, aniž by zkratku nejprve vysvětlil. Přitom v kapitole 3.1, která je zavěšeným sálavým panelům věnována celá, zkratku nepoužil ani jednou. Za chybu považuji také chybějící odkazy na obrázky v textu.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění požadavků a cílů zadání A
Postup a rozsah řešení, adekvátnost použitých metod A
Vlastní přínos a originalita B
Schopnost interpretovat dosaž. vysledky a vyvozovat z nich závěry A
Využitelnost výsledků v praxi nebo teorii A
Logické uspořádání práce a formální náležitosti A
Grafická, stylistická úprava a pravopis B
Práce s literaturou včetně citací B
Navrhovaná známka
A

Otázky

eVSKP id 16829