LECIÁN, P. Jednotka A/D převodníku s výstupem dat po sériové lince [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2008.

Posudky

Posudek vedoucího

Jakubová, Ivana

Student si pro řešení nepříliš komplikovaného problému zvolil zbytečně výkonný procesor a moderní převodník i přesto, že byl konzultantem upozorňován na možné nesnáze při zvládnutí jejich bohatých aplikačních možností. Se zájmem a nadšením přistupoval k návrhu a výrobě desek plošných spojů, bohužel však již méně energie věnoval systematickému studiu bohaté firemní literatury, kterou ovšem nestačí pouze letmo projít. Při potížích s oživením zařízení měl student tendenci zavrhnout zvolenou variantu a začínat vždy znovu s jiným obvodem. Ač bylo při jediné konzultaci, na kterou se během semestru dostavil, jednoznačně prokázáno, že AD převodník je hardwarově funkční, nepodařilo se studentu odhalit a vyřešit softwarový problém s komunikací, možná i proto, že konzultantu nikdy neposkytl konkrétní rozpracovanou verzi programu, ale pouze vágní slovní popis nefunkčnosti zařízení. Předložená zpráva je příliš stručná, neuvádí ani žádné pasáže z vytvořeného programu, který je přiložen pouze v elektronické verzi. Mnohé obrázky jsou i s anglickými popisy převzaty z literatury, a to bez řádného uvedení pramene i bez podrobnějšího komentáře. Posudek vypracoval odborný vedoucí práce Ing. Jiří Jakub.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění zadání E 25/50
Aktivita během řešení a zpracování práce (práce s literaturou, využívání konzultací, atd.) E 10/20
Formální zpracování práce E 10/20
Využití literatury E 5/10
Navrhovaná známka
E
Body
50

Posudek oponenta

Frýza, Tomáš

Předložená bakalářská práce je zaměřena do problematiky převodu analogových signálů a především do oblasti řízení sériové komunikace pomocí mikrokontroléru PIC. Práce má minimální rozsah (12 stran + 7 stran příloh), přesto je logicky členěna. Práce obsahuje velké množství formálních nedostatků (např.: špatné zarovná, či odsazení textu, překlepy, seznam literatury). Velmi nestandardní je především číslování obrázků. Jako naprosto nevhodný považuji výběr 16bitového mikrokontroléru na relativně jednoduché zadání, přestože je nutné provádět početní operace minimálně se 14bitovými operandy. Z textu plyne, že zadání nebylo splněno a to hlavně díky sériové komunikaci SPI, která nebyla oživena, přestože byl "vynaložen veškerý čas dostupný při studiu". Cílem bakalářské práce by měl být ucelený soubor informací, obsahující jednoznačné řešení problematiky; přiložené CD je místo toho soupisem (mnohdy emotivním) nefungujících verzí zdrojového kódu.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění požadavků zadání E 10/20
Odborná úroveň práce F 20/50
Interpretace výsledků a jejich diskuse F 7/20
Formální zpracování práce F 3/10
Navrhovaná známka
F
Body
40

Otázky

eVSKP id 14572