HYLSKÝ, J. Návrh komparátoru s kompenzací napěťové nesymetrie v technologii CMOS [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2011.

Posudky

Posudek vedoucího

Kledrowetz, Vilém

Student Josef Hylský se začal intenzivně věnovat řešení práce až v dubnu 2011. Zadání práce bylo splněno, avšak některé parametry navrženého koparátoru (především systematická napěťová nesymetrie) neodpovídají současným požadavkům. Student důkladně prozkoumal problematiku komparátorů, studoval články ze zahraničních konferencí. Bohužel na praktickou část mu již nezbývalo mnoho času. Zpočátku bylo nutné výrazně korigovat jazykové výrazy, gramatiku a další formální náležitosti. Celkově hodnotím práci dobře - 70b.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění zadání B 41/50
Aktivita během řešení a zpracování práce (práce s literaturou, využívání konzultací, atd.) E 10/20
Formální zpracování práce D 12/20
Využití literatury C 7/10
Navrhovaná známka
C
Body
70

Posudek oponenta

Vávra, Jiří

Student Josef Hylský zpracoval v rámci bakalářské práce téma návrhu komparátoru v technologii CMOS s kompenzací napěťové nesymetrie. Bakalářská práce okrajově zmiňuje teorii komparátorů, MOS tranzistorů a proudových zrcadel. Následuje popis zlepšování parametrů komparátorů a několik konkrétních příkladů návrhu základních druhů komparátorů. V rámci teoretického zpracování tématu bakalářská práce dále popisuje problematiku vysokorychlostních komparátorů, ve které je uvedeno několik zapojení. Jádrem bakalářské práce je vlastní návrh komparátoru, který je založen na převzatém obvodovém zapojení, jehož původ není zcela zřejmý. Bakalářskou práci uzavírá závěr a přílohy, které jsou tvořeny grafickými výstupy simulací navrženého obvodu. Bohužel tyto výstupy nejsou komentovány a není na ně v textu dostatečně odkazováno. Ve výčtu použité literatury jsou uvedeny některé zdroje (3,4,6,7) aniž by na ně bylo v textu práce odkazováno. Zadání bakalářské práce bylo uspokojivě splněno. S ohledem na shora uvedené navrhuji hodnocení 66 / D.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění požadavků zadání A 18/20
Interpretace výsledků a jejich diskuse E 10/20
Formální zpracování práce B 8/10
Odborná úroveň práce D 30/50
Navrhovaná známka
D
Body
66

Otázky

eVSKP id 36110