DUFEK, I. Příposlech k rybářskému hlásiči v pásmu LPD [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2008.

Posudky

Posudek vedoucího

Frýza, Tomáš

Předložená bakalářská práce se zabývá soukromou aktivitou studenta a sice realizací bezdrátového příposlechu k rybářskému hlásiči. Zvolený postup umožňuje korektní realizaci celého zařízení, nicméně v průběhu řešení byly studentem objeveny zásadní negativní vlastnosti bezdrátových modulů. Tyto nectnosti nebylo možné dopředu předvídat, především k neexistenci kompletní dokumentace k modulům. Student pracoval aktivně a samostatně během celé doby řešení projektu. Hlavní závěry bakalářské práce byly prezentovány na soutěži Student EEICT 2008.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění zadání A 49/50
Aktivita během řešení a zpracování práce (práce s literaturou, využívání konzultací, atd.) A 20/20
Formální zpracování práce A 19/20
Využití literatury A 9/10
Navrhovaná známka
A
Body
97

Posudek oponenta

Šebesta, Jiří

Z práce studenta je zřejmá důkladná systematičnost při vývoji jednoduché, leč širokou oblast studia postihující, aplikace. Student s úspěchem řešil návrh systému od klasických analogových obvodů, mikroprocesorových systémů včetně vývoje firmware až po obvody rádiové komunikace s vlastním návrhem komunikačního protokolu. Plně využil dostupné především internetové literatury, v případě nejasností, či spíše omezenosti těchto zdrojů, provedl příslušné experimenty. Při postupném vývoji systému vždy nabídl několik alternativních variant řešení s náležitým zdůvodněním cílového výběru. Výsledkem práce je realizovaný hardware a příslušný software včetně ověření v praxi a stanovení dalších možností úprav při finalizaci zařízení. Textová část práce je vyvážená, neobsahuje překlepy, obsahuje jen minimum terminologických nepřesností, abstrakt vystihuje podstatu práce, verze v angličtině obsahuje drobné chyby, především v užití (spíše neužití) členů. Celkové dílo studenta prokazuje jeho samostatnost a schopnost systematicky řešit technické úkoly.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění požadavků zadání A 20/20
Odborná úroveň práce A 45/50
Interpretace výsledků a jejich diskuse A 20/20
Formální zpracování práce A 9/10
Navrhovaná známka
A
Body
94

Otázky

eVSKP id 14514