NOVOTNÝ, A. Zrychlení a pohyb končetin [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2008.

Posudky

Posudek vedoucího

Kolářová, Jana

Student se zabýval měřením pohybu a elektrické aktivity svalů. Student si navrhnul vlastní protokol měření a zaznamenal elektromyografické záznamy včetně sledování pohybu končetin. Z naměřených záznamů vypočetl parametry, které statisticky vyhodnotil. Pro zvolené parametry prokázal vliv fyzické zátěže. Dále naměřená data načetl v programu Matlab a vytvořil v grafickém prostředí Guide aplikaci, která umožňuje zvolené signály zpracovávat a graficky prezentovat výsledky analýz. Student se s touto prací účastnil studentské soutěže EEICT, ve které se umístil na 2. místě u komise B3 Zpracování signálů, kybernetika a silnoproud. Student přistupoval ke své práci velmi odpovědně, byl aktivní po celou dobu jejího řešení. Práci hodnotím stupněm výborně.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění zadání A 50/50
Aktivita během řešení a zpracování práce (práce s literaturou, využívání konzultací, atd.) A 20/20
Formální zpracování práce A 20/20
Využití literatury A 10/10
Navrhovaná známka
A
Body
100

Posudek oponenta

Kolář, Radim

Práce se zabývá měřením signálu EMG na základě navrženého protokolu, analýzou a extrakcí některých parametrů z tohoto signálu a jejich statistickým zpracováním. Celá práce je rozdělena přehledně a logicky do deseti kapitol. Teoretická a praktická část působí vyváženě. Oceňuji jak experimentální charakter práce, tak i následné systematické zpracování. K faktické stránce práce mám několik poznámek. Na straně 19 je uvedeno, že filtrace IIR filtrem je nelineární, což je chybné. Další poznámka směřuje k využití akcelerometrického signálu, které není z popisu zcela zřejmé. Poslední poznámka směřuje k použité vzorkovací frekvenci 200Hz, která neodpovídá frekvenčnímu rozsahu EMG signálu. Z formálního hlediska je práce na kvalitní úrovní a svým rozsahem nadprůměrná.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění požadavků zadání A 20/20
Odborná úroveň práce A 45/50
Interpretace výsledků a jejich diskuse B 17/20
Formální zpracování práce A 10/10
Navrhovaná známka
A
Body
92

Otázky

eVSKP id 14597