ČERNÝ, F. Soutěžní automobily skupiny R [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2010.

Posudky

Posudek vedoucího

Hejtmánek, Petr

Bakalářská práce rozebírá techniku závodních automobilů skupiny R, předpisy vztahující se k jednotlivým soutěžním třídám a možný budoucí vývoj těchto vozidel. Práce je strukturována dle hlavních funkčních systému automobilu (pohonné jednotky, transmise, podvozek, atd.), ovšem jednotlivé prvky jsou popisovány často obecně, bez porovnání sériových vůči závodním. Taktéž konfrontace technických pravidel současných soutěžních skupin a právě nastupující skupiny R nebyla úplně propracována. Nicméně zadané cíle byly splněny, student pracoval samostatně a práce obsahuje všechny formální náležitosti.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění požadavků a cílů zadání B
Postup a rozsah řešení, adekvátnost použitých metod B
Schopnost interpretovat dosažené vysledky a vyvozovat z nich závěry B
Logické uspořádání práce a formální náležitosti B
Grafická, stylistická úprava a pravopis B
Práce s literaturou včetně citací A
Samostatnost studenta při zpracování tématu A
Navrhovaná známka
B

Posudek oponenta

Blaťák, Ondřej

Bakalářská práce se zaobírá popisem a členěním soutěžních automobilů skupiny R. Ač byly v podstatě všechny cíle práce splněny, tak některé ne zcela. Velká část práce je věnována obecnému teoretickému rozboru jednotlivých prvků, aniž by byly uvedeny příklady nebo parametry těchto součástí pro konkrétní závodní vozidla. Přínosem by byl i detailní rozbor existujících vozidel skupiny R. Naopak, velmi přehledně a věcně je napsána část zabývající se klasifikací skupiny a předpisy souvisejících tříd. I přes uvedené nedostatky práce v celku popisuje zadanou tematiku, závěr shrnuje získané informace, a obsahuje i úvahy nad budoucím vývojem.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění požadavků a cílů zadání C
Postup a rozsah řešení, adekvátnost použitých metod C
Schopnost interpretovat dosaž. vysledky a vyvozovat z nich závěry C
Logické uspořádání práce a formální náležitosti C
Grafická, stylistická úprava a pravopis B
Práce s literaturou včetně citací B
Navrhovaná známka
C

Otázky

eVSKP id 29455