PÍTRA, K. FM radiovýškoměr pro měření malých výšek [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2008.

Posudky

Posudek vedoucího

Józsa, Ladislav

Student prostudoval teorii nutnou pro realizaci dílčích prvků FM radiovýškoměru. Navrhl a experimentálně zrealizoval generátor pilového průběhu, FM modulátor a soustavu mikrovlnných filtrů. Velké usilí bylo rovněž věnováno simulaci a realizaci násobičů kmitočtu. Dále byla navržena anténa k celému zařízení. Studentovi se podařilo splnit zadání ve smyslu realizace přijímací části, což je vzhledem k rozsahu zadání velice dobrý výsledek. Přijímací část radiovýškoměru včetně praktického měření bude součástí diplomové práce. V průběhu semestru byl student mimořádně aktivní. Práce byla oceněna prvním místem a zvláštní cenou IEEE na studentské soutěži EEICT 2008.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění zadání A 50/50
Aktivita během řešení a zpracování práce (práce s literaturou, využívání konzultací, atd.) A 20/20
Formální zpracování práce C 15/20
Využití literatury A 10/10
Navrhovaná známka
A
Body
95

Posudek oponenta

Šebesta, Jiří

Práce studenta je velmi zdařilá a poměrně rozsáhlá. Student řešil řadu dílčích úkolů od návrhu klasických analogových obvodů až po mikrovlnné obvody. Výsledkem je ucelený teoretický rozbor dílčích částí, jejich návrh s využitím vhodných CAD nástrojů a následná realizace s důkladným měřením. Vlastní text bakalářské práce odpovídá objemu vykonané práce a je zpracován na velmi dobré úrovni. Student postupoval s precizní systematičností a to vždy na základě velmi důsledného studia dílčí problematiky. Práce je napsána precizně a technicky bez výraznějších věcných chyb. Jedinou výtku mám k systémovému návrhu, kde chybí výpočty pro praktickou realizaci celého systému výškoměru a specifikace konkrétních požadavků na dílčí subsystémy. Celkové dílo studenta prokazuje jeho samostatnost, zjevný zájem o řešenou problematiku, precizní přístup a schopnost systematicky řešit i náročnější technické úkoly.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění požadavků zadání A 20/20
Interpretace výsledků a jejich diskuse A 18/20
Formální zpracování práce A 10/10
Odborná úroveň práce A 48/50
Navrhovaná známka
A
Body
96

Otázky

eVSKP id 14603