OLLÉ, T. Analýza EMG signálu pro protetickou ruku založenou na Fuzzy logice [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2008.

Posudky

Posudek vedoucího

Pathak, Pawan Kumar

Student se ve své práci zaměřil na oblast elektromyografických signálů, způsobu jejich měření a využití fuzzy logiky pro jejich vyhodnocování. Student změřil dostatečný počet EMG signálů pomocí systému Biopac. Naměřená data převedl do formátu vhodného pro další zpracování. Dále student vytvořil program v prostředí Matlab pro zpracování a vyhodnocení těchto signálů. S využitím fuzzy logiky. Zadání práce je tedy splněno. K práci student přistupoval zodpovědně a pravidelně se dostavoval na konzultace. Rovněž byl velmi aktivní v průběhu semestru i při vlastním měření. Student prokázal své schopnosti a předložená práce je na výborné úrovní.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění zadání A 45/50
Aktivita během řešení a zpracování práce (práce s literaturou, využívání konzultací, atd.) A 20/20
Formální zpracování práce C 15/20
Využití literatury A 10/10
Navrhovaná známka
A
Body
90

Posudek oponenta

Kolářová, Jana

V práci se student zaměřil na oblast měření a zpracování EMG signálu. K měření signálu využíval systém Biopac. Pro zpracování a klasifikaci signálu využívá metod založených na fuzzy logice. Samotný program pro zpracování dat byl vytvořen v prostředí MATLAB. Student dostatečně diskutuje dosažených výsledků. Po formální stránce je práce na dobré úrovni, jednotlivé kapitoly jsou dobře strukturovány a mají logickou návaznost. Pouze teoretický rozbor je až příliš podrobný. Dalším nedostatkem je chybné uvedení literatury, zvláště co se týče online článků. Práci hodnotím stupněm B.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění požadavků zadání A 18/20
Odborná úroveň práce B 40/50
Interpretace výsledků a jejich diskuse A 18/20
Formální zpracování práce B 8/10
Navrhovaná známka
B
Body
84

eVSKP id 14600