PAŘÍZEK, J. Moderní systémy osvětlení vozidel [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2008.

Posudky

Posudek vedoucího

Hájek, Vítězslav

Student při řešení zadaného téma postupoval velmi iniciativně a samostatně v rámci doporučení vedoucího práce. Průběžně plnil požadavky vyplývající ze zadání bakalářské práce jak z hlediska odborné úrovně, tak z hlediska časového. Pokud jde o vlastní spolupráci studenta s vedoucím, mohu ji hodnotit jako velmi dobrou. Jří Pařízek prokázal že má předpoklady pro samostatnou tvůrčí práci. Domnívám se, že bakalářská práce je zpracována odpovědně, s patřičným zaujetím pro řešení problémů a že může tvořit dobrý základ pro další pokračování prací.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění zadání A 48/50
Aktivita během řešení a zpracování práce (práce s literaturou, využívání konzultací, atd.) A 20/20
Formální zpracování práce A 19/20
Využití literatury A 10/10
Navrhovaná známka
A
Body
97

Posudek oponenta

Vítek, Ondřej

Předložená bakalářská práce má rozsah 55 stran a je rozčleněna do jedenácti kapitol včetně závěru. Cílem práce bylo zpracovat přehled systémů osvětlení vozidel, posoudit možnosti inovace hlavních světel a navrhnout způsob praktického využití v předmětu BAEB. Z hlediska formálního zpracování lze práci považovat za zdařilou, nedostatkem je nedodržení předepsaného číslování obrázků a tabulek. Obrázky jsou částečně převzaty z literatury. Po obsahové stránce lze vytknout příliš rozsáhlé rozpracování prvního bodu zadání (str.17 až str.51), přičemž druhý bod zadání je téměř opomenut. Navrhovaná laboratorní úloha "Měření automobilových žárovek" podle třetího bodu zadání je zpracována jen stručně (2 strany), chybí zde konkrétní návrh upořádání měřícího pracoviště, výběr vhodných měřících přístrojů apd. Jako přínos bakalářské práce vidím podrobné zpracování a soustředění informací z literatury o problematice osvětlení vozidel. Práci doporučuji k obhajobě.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění požadavků zadání E 10/20
Odborná úroveň práce B 40/50
Interpretace výsledků a jejich diskuse C 15/20
Formální zpracování práce B 8/10
Navrhovaná známka
C
Body
73

Otázky

eVSKP id 13333