KOPECKÝ, I. Software pro řízení zapalování a vstřikování spalovacích motorů [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2008.

Posudky

Posudek vedoucího

Hájek, Vítězslav

Téma bakalářské práce je poněkud obtížnější a rozsáhlé. Student se s tím vyrovnal velmi dobře, pravidelně konzultoval postup práce s vedoucím, projevil patřičnou míru samostatnosti a iniciativy. Zadání práce lze považovat za splněné.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění zadání B 44/50
Aktivita během řešení a zpracování práce (práce s literaturou, využívání konzultací, atd.) A 18/20
Formální zpracování práce B 17/20
Využití literatury A 10/10
Navrhovaná známka
B
Body
89

Posudek oponenta

Vítek, Ondřej

Předložená bakalářská práce má rozsah 53 stran a je rozčleněna do dvanácti kapitol včetně závěru. Cílem práce bylo vypracovat přehled způsobů zapalování spalovacích motorů, analyzovat současné systémy zapalování a vstřikování a schematicky navrhnout softwarové řešení řízení systému zapalování. Z hlediska formálního zpracování lze práci považovat za zdařilou. Práce obsahuje řadu názorných obrázků, které však byly převzaty z literatury. Některé obrázky např. Obr.10.1 mají nečitelný popis os. První dva body zadání jsou podrobně rozpracovány v kapitolách 2 až 9, v textu se objevují citace z literatury. Podle třetího bodu zadání mělo být navrženo schéma softwarového řešení řízení systému zapalování. Vypracování tohoto bodu se omezuje na obecný popis stávajících řešení, bez vlastního návrhu alespoň formou vývojového diagramu. Str.14 - u vznětového motoru se směs nezapaluje elektrickou jiskrou Str. 27 - brzdění motorem je decelerace Jako přínos bakalářské práce vidím podrobné zpracování a soustředění informací z literatury o problematice zapalování a vstřikování u spalovacích motorů. Práci doporučuji k obhajobě.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění požadavků zadání C 15/20
Formální zpracování práce B 8/10
Interpretace výsledků a jejich diskuse C 15/20
Odborná úroveň práce B 40/50
Navrhovaná známka
C
Body
78

Otázky

eVSKP id 13331