KUBŮ, V. Defibrilátor [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2010.

Posudky

Posudek vedoucího

Chmelař, Milan

Slečna Veronika Kubů měla za úkol ve své bakalářské práci rozebrat činnost srdce a popsat možné nebezpečné stavy při jeho činnosti a také navrhnout blokové schéma defibrilátoru. Fyziologie srdce je zpracována dobře, stejně tak i popis jeho činnosti. Zde opravdu nelze mít výhrad. Připomínky lze mít k tvorbě blokového schématu defibrilátoru, ktgeré je vytvořeno opravdu zajimavým způsobem. Po formální stránce lze předložené bakalářské práci lecos vytknout. Je to jednak nepříliš dobrá kvalita některých obrázků a navíc jejich křivé vsazení do stran textu, stejně tak lze mít výhrady k některým věcným chybám (za všechny obr.17- fibrilace komor na průběhu EKG signálu...). Nicméně, přes všechny výhrady, které k přeloženéí práci mám mohu konstatovat, že zadání bylo v podstatě splněno. Proto předloženou bakalářskou práci doporučuji k obhajobě.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění zadání B 40/50
Aktivita během řešení a zpracování práce (práce s literaturou, využívání konzultací, atd.) E 10/20
Formální zpracování práce E 10/20
Využití literatury B 8/10
Navrhovaná známka
D
Body
68

Posudek oponenta

Rampl, Ivan

Posuzovaná bakalářská práce pojednává o nebezpečných stavech srdce při jeho činnosti a je zcela kompilací poznatků z použité literatury. Text obsahuje množství převzatých ilustrací a schémat. Bohužel autorka přebírala elektrická a elektronická schémata bez snahy o bližší vysvětlení funkce příslušných obvodů, bez vysvětlení symbolů a zkratek a bez použití norem jejich kreslení. Práce je napsána v logickém sledu požadovaných úkolů zadání a bez gramatických chyb. Zadání bylo splněno v rámci uvedených požadavků a předložená práce odpovídá obecným nárokům, které jsou na bakalářskou práci kladeny a doporučuji ji k obhajobě.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění požadavků zadání C 15/20
Odborná úroveň práce E 25/50
Interpretace výsledků a jejich diskuse E 10/20
Formální zpracování práce A 10/10
Navrhovaná známka
D
Body
60

Otázky

eVSKP id 31237