MACEČEK, I. Datová fúze satelitní navigace a kompasu [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2010.

Posudky

Posudek vedoucího

Žalud, Luděk

Diplomová práce navazovala na předchozí projekty. Hlavním cílem práce bylo navrhnout a prakticky realizovat systém pro vnější navigaci robotu pomocí GPS. Student dokázal samostatně nastudovat potřebné znalosti a seznámil se s problematikou GPS a měření geomagnetického pole Země. Popisovaná práce byla skutečně realizována. Systém byl součástí mobilního robotu, který se úspěšně zúčastnil soutěže Robotour 2009. Student se s touto prací rovněž úspěšně zúčastnil studentské soutěže EEICT. Student pracoval iniciativně a práci přiměřeně konzultoval, přiměřeně pracoval s literaturou. Práce prokazuje studentovy výborné schopnosti činnosti na zadaném úkolu a doporučuji ji k obhajobě.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění zadání A 48/50
Aktivita během řešení a zpracování práce (práce s literaturou, využívání konzultací, atd.) A 19/20
Formální zpracování práce A 19/20
Využití literatury A 9/10
Navrhovaná známka
A
Body
95

Posudek oponenta

Kopečný, Lukáš

Zadání práce bylo splněno a výsledky práce byly ověřeny i v praxi při soutěži Robotour 2009. Práce je celkem přehledně členěna do 7 kapitol, věnujících se nejprve problematice GPS, zdrojům chyb GPS, diferenciální GPS, měření magnetického pole země a nakonec návrhu a realizaci navigačního systému a datové fůze. Zejména poslední části a zhodnocení výsledků mohl být věnován větší prostor, nicméně z grafu na obr. 8.3 je patrné, že problém byl zvládnut. Po formální stránce je práce na velmi dobré úrovni. Práci lze označit za původní. Bakalář jistě projevil inženýrské schopnosti a doporučuji práci k obhajobě.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění požadavků zadání A 20/20
Odborná úroveň práce A 45/50
Interpretace výsledků a jejich diskuse C 15/20
Formální zpracování práce A 10/10
Navrhovaná známka
A
Body
90

eVSKP id 30849