HERMAN, I. Mřížky obsazenosti pracovního prostoru robota [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2010.

Posudky

Posudek vedoucího

Šolc, František

Student přistupoval k vypracování bakalářské práce velmi zodpovědně. Zadání splnil podle požadavků úplně a sám si je ještě iniciativně rozšířil o provedení praktických experimentů. Ke zpracování práce přistupoval velmi svědomitě a s velkým zájmem zejména o teoretickou část zadání. Jeho přístup k teoretickému rozboru problému vysoce překračuje zvyklosti běžné v současném bakalářském studiu. Potěšitelný je ovšem i jeho zájem teoretické výsledky ověřovat praktickým experimentem. Z vlastní iniciativy si zadanou literaturu rozšířil o poslední práce vypracované v oblasti "probabilistické robotiky". Konsultace, které mu byly poskytnuty byly v podstatě pouze koncepčního charakteru. Podle mého názoru jde o velmi schopného studenta.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění zadání A 50/50
Aktivita během řešení a zpracování práce (práce s literaturou, využívání konzultací, atd.) A 20/20
Využití literatury A 10/10
Formální zpracování práce A 19/20
Navrhovaná známka
A
Body
99

Posudek oponenta

Pohl, Jan

Předložená bakalářská práce je po tematické stránce velice náročná. V teoretické části je velmi precizně prezentována teorie jedno a dvourozměrného modelu senzoru spolu s rozsáhlou matematickou analýzou výpočtu obsazenosti prostoru. Teoretická část byla vytvořena ve spolupráci s Ústavem Matematiky FEKT UMAT. V praktické části student sestavil simulační program Simulator GO pro testování výpočtu mřížky obsazenosti. Celá práce je splněna vysoce nad rámec požadavků kladených na bakalářskou práci a rozsahem odpovídá práci diplomové.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění požadavků zadání A 20/20
Odborná úroveň práce A 50/50
Interpretace výsledků a jejich diskuse A 20/20
Formální zpracování práce A 10/10
Navrhovaná známka
A
Body
100

Otázky

eVSKP id 30839