ONDRÁČEK, V. Měření QT intervalu v elektrokadiografických záznamech [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2010.

Posudky

Posudek vedoucího

Kolářová, Jana

Student prostudoval problematiku elektrofyziologie srdce a popsal snímání elektrokardiogramů. Zaměřil se na popis charakteristických tvarů EKG a určení intervalu QT. Prostudoval dvě metody detekce QT intervalu. Pro obě zvolené metody realizoval programovou aplikaci v grafickém rozhraní Guide v programovacím prostředku Matlab. Navržené aplikace jsou přehledné, jsou podrobně popsány a funkční. Funkčnost aplikací byla ověřena na signálech z veřejně dostupné databáze. Výsledky detekce QT intervalů byly posouzeny. Zadání bylo splněno v celém rozashu. V průběhu práce student pracoval samostatně a využíval konzultací. Předloženou práci hodnotím stupněm A a doporučuji k obhajobě.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění zadání A 45/50
Aktivita během řešení a zpracování práce (práce s literaturou, využívání konzultací, atd.) A 18/20
Formální zpracování práce A 18/20
Využití literatury A 9/10
Navrhovaná známka
A
Body
90

Posudek oponenta

Vítek, Martin

Student nastudoval problematiku měření intervalu QT a dva pokročilé algoritmy realizoval v prostředí Matlab. Práce obsahuje kvalitní teoretický úvod, podrobný popis principu metod a způsobu jejich realizace. Programy jsou opatřeny povedeným grafickým rozhraním. Práci bych vytkl rozsah závěrečné části. Výsledky, jejich diskuze a závěr jsou shrnuty na čtyrech stranách. Chybí podrobnější analýza výsledků, statistická analýza a srovnání s jinými autory. Kromě zmíněných nedostatků je práce zdařilá.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění požadavků zadání A 20/20
Interpretace výsledků a jejich diskuse D 13/20
Odborná úroveň práce A 45/50
Formální zpracování práce A 10/10
Navrhovaná známka
B
Body
88

eVSKP id 27132