LAMPLOTA, L. Vývoj výstavby rezidenčních nemovitostí v Prostějově [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Ústav soudního inženýrství. 2011.

Posudky

Posudek vedoucího

Klika, Pavel

Práce není zpracována zcela kvalitně. Chybí zde některé požadavky které byly kladeny. Vzhledem k vybrané malé lokalitě (cca 5 ulic) a až nadměrného se zaměření na novou výstavbu, byly v práci pak opomenuty zásadní prvky jako je vyhodnocení lokalit výstavby residenčních nemovitostív Prostějově z hlediska období výstavby a charakteristických prvků staveb stavěných v stejném období.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění cíle a rozsahu zadání E Student ne zcela splnil cíl práce. V práci chybí vytyčené lokality výstavby provedené v jednotlivých obdobích. Student se nadměrně uchýlil pouze k současnému a budoucímu vývoji lokality kolem jedné ulice.
Úroveň zpracování teoretické části tj. poznatky získané studiem C Teoretická část je dobře zpracována, student všach vycházel z velmi omezeného množství zdrojů.
Úroveň zpracování analytické části tj. zpracování podkladů a vstupních dat, použité metody E Zásadní chybou v analytické části je neúplné splnění cíle práce a tedy chbějící informace.
Odborná úroveň diplomové práce D Odborná úroveň práce je snížena neúplností požadovaných informací, nedostatkem kvalitních zdrojů a nejednoznačným výsledkem.
Přínos pro praktické i teoretické využití D Vzhledem k vybrané velmi malé řešené lokalitě nevidím přínos pro praktické či teoretické využití.
Práce s literaturou (citace), přehled literatury dle normy ČSN ISO 690 a 690-2 B
Formální uspořádání a úprava (text, grafy, tabulky) a odborná jazyková úroveň B
Navrhovaná známka
D

Posudek oponenta

Daňhel, Petr

V úvodu diplomové práce se student věnuje definicím pojmů, které souvisí se zpracovávaným tématem a jsou použity v dalších částech diplomové práce. Následně student čerpá z vybraných pramenů a popisuje historický vývoj bydlení ve městě Prostějov, včetně zaměření se na konkrétní významné stavby. Tato část je navíc vhodně doplněna o výroky významných stavebníků minulosti a o názory soudobých architektů působících v regionu. Druhá polovina práce co do obsahu nedosahuje kvalit první části a trochu odbočuje od zadaného tématu. Student se zde zaměřil na úzkou oblast města Prostějov, ve které se věnoval spíše detailnímu popisu přípravy developerského projektu než samotnému vývoji staveb v této lokalitě.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Úplnost vypracování D
Zvolený přístup k řešení cíle diplomové práce D
Úroveň zpracování diplomové práce tj. originalita řešení, způsob zpracování podkladů, vstupních dat, použité metody E
Obtížnost a správnost řešení D
Přínos pro praktické i teoretické využití E
Odborná jazyková úroveň C
Písemná a grafická úprava tj. text, grafy, tabulky B
Navrhovaná známka
D

Otázky

eVSKP id 36924