FLAJS, R. Průmyslová výroba lihu [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta chemická. 2011.

Posudky

Posudek vedoucího

Omelková, Jiřina

-

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění požadavků zadání A
Studium literatury a její zpracování A
Využití poznatků z literatury A
Kvalita zpracování výsledků A
Interpretace výsledků, jejich diskuse A
Závěry práce a jejich formulace A
Využívání konzultací při řešení práce A
Celkový přístup k řešení úkolů A
Navrhovaná známka
A

Posudek oponenta

Zichová, Miroslava

Tato bakalářská práce se zabývá výrobou lihu pro potravinářské a zejména pro palivové účely. Je zde popsán technologický postup výroby z různých surovin, včetně lignocelulózových materiálů. Pan Flajs prokázal výborné znalosti, které jsou podpořené studiem vhodné literatury, což dokazují citace i jejich počet. Rovněž jazykové zpracování je kvalitní, a práce tak působí přehledným a uceleným dojmem. Přesto mám následující připomínky: - nejednotné názvosloví, v textu se vyskytuje např. ethanol i etanol, celulóza i celulosa - obrázky a schémata ze str. 8, 9 a 21 by byly vhodnější s českými popisky - v tabulce na str. 24 se ve sloupci Enzymy vyskytuje celulosa místo celulasa, zřejmě způsobené automatickými opravami textového editoru - na str. 25 slovní spojení „enzymy založené na celulase“; tato formulace je nevhodná - číslování citací v textu nejde vždy popořadě - chybí seznam zkratek Tyto nedostatky však výrazně nesnižují úroveň práce, a proto ji hodnotím stupněm A.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění požadavků zadání A
Logické členění práce A
Využití literatury a její citace A
Úroveň jazykového zpracování A
Formální úroveň práce – celkový dojem A
Závěry práce a jejich formulace A
Navrhovaná známka
A

Otázky

eVSKP id 28615