SÝKORA, M. Chránění venkovních vedení před klimatickými vlivy [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2009.

Posudky

Posudek vedoucího

Orságová, Jaroslava

Práce splnila všechny body zadání a výhradu lze mít jen k poslednímu bodu, kde chybí podrobnější postup při výpočtu vyhřívacího proudu. Během řešení práce byl student aktivní a samostatný a jeho přístup k práci lze označit jako příkladný. Formální zpracování je poznamenáno především malou zkušeností autora při práci s literaturou - používání rozdílných symbolů pro stejnou veličinu, velké množství převzatých obrázků, které kopírováním a úpravami ztrácí kvalitu a tím odpovídající vypovídací schopnost. V práci také nejsou zcela důsledně citovány zdroje.

Navrhovaná známka
A
Body
90

Posudek oponenta

Topolánek, David

V práci jsou popsány klimatické podmínky, které svými účinky nepříznivě ovlivňují provoz venkovního vedení. Dále zde jsou zmíněny prostředky vedoucí k potlačení těchto nepříznivých vlivů a jejich využití v praxi. V závěru je pak uveden příklad výpočtu vyhřívacích proudů a dob vyhřívání pro různé námrazové oblasti. Práce splňuje zadání ve všech bodech a její rozsah je přiměřený řešenému problému.

Navrhovaná známka
B
Body
88

Otázky

eVSKP id 13261