BENDA, T. Ferorezonance v elektrických sítích [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2008.

Posudky

Posudek vedoucího

Toman, Petr

Diplomant zpracoval diplomovou práci podle zadání. K práci mám následující připomínky: - práce obsahuje neúplné věty a větší množství gramatických chyb - v textu chybí odkazy na použitou literaturu - str. 18, druhý řádek, má být "Ferorezonance", ne "Resonance" - str. 33, druhý řádek textu - napětí při ferorezonanci nemusí dosahovat větších hodnot, než pětinásobek jmenovitých - str. 35, první řádek - "kabelový transformátor" - vysvětlete tento pojem - str. 42, poslední věta prvního odstavce - vysvětlete funkci detekční ochrany, která postupně vypíná vývody - str. 42, tab. 5-1 - E.ON zcela jistě provozuje v ČR více, než 76 km kabelových vedení - vysvětlete údaj v tabulce

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění zadání D 30/50
Aktivita během řešení a zpracování práce (práce s literaturou, využívání konzultací, atd.) F 7/20
Formální zpracování práce E 10/20
Využití literatury E 5/10
Navrhovaná známka
E
Body
52

Posudek oponenta

Honzák, Aleš

Diplomant prokázal schopnost shromáždit a zpracovat materiály k dané problematice. Diplomová práce je po grafické stránce dobře zpracována. Některá souvětí jsou ale formulovány přiliš složitě a je proto velmi obtížné pochopit jejich smysl. Získané informace jsou prezentovány v útržkovité formě (vytrženy z kontextu) a tím pádem neposkytují ucelený přehled o dané problematice. Často jsou opomíjeny další skutečnosti a tím je daný dojem - výsledek zkreslen. Součástí diplomové práce je i praktické měření, kde diplomant prokázal schopnost sestavení měřícího obvodu. Některé změřené charakteristiky nicméně neodpovídají skutečnosti. Viz. otázka č. 3.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění požadavků zadání C 15/20
Odborná úroveň práce F 21/50
Interpretace výsledků a jejich diskuse F 5/20
Formální zpracování práce A 10/10
Navrhovaná známka
E
Body
51

Otázky

eVSKP id 13254