PAUS, A. Světelná dekorace s LED diodami [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2010.

Posudky

Posudek vedoucího

Zelinka, Petr

Cílem práce bylo navrhnout a vyrobit interaktivní dekoraci s LED diodami. Student k práci přistupoval zodpovědně a samostatně, přičemž aktivně využíval konzultací. Zvolené obvodové řešení včetně návrhu desek plošných spojů je na solidní technické úrovni. Výběr použitých součástek je podložen zdůvodněním včetně uvedení alternativ. Vytvořený software pro řídící mikrokontrolér vhodně využívá hardwarové možnosti daného systému. Zařízení bylo úspěšně oživeno a plní požadovanou funkci. Zadání práce bylo splněno, formální úroveň bakalářské práce vykazuje drobné nedostatky, jako např. nízká kvalita některých obrázků a místy poněkud nepřehledný popis softwarové části systému.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění zadání A 50/50
Aktivita během řešení a zpracování práce (práce s literaturou, využívání konzultací, atd.) A 20/20
Formální zpracování práce B 17/20
Využití literatury A 10/10
Navrhovaná známka
A
Body
97

Posudek oponenta

Fedra, Zbyněk

Předložená práce se zabývá návrhem a realizací modulárního systému pro světelné dekorace založené na řízení LED. Celkové řešení pokrývá komplexní oblast od návrhu zapojení jednotlivých bloků, efektivního spínání diod až po protokol komunikace mezi jednotlivými deskami a jejich automatickou inicializaci v proměnném zapojení. Z práce je patrné zaujetí studenta daným problémem a zároveň pečlivost, která byla jednotlivým částem návrhu věnována. Jediné, co mě mrzí, je že ani z vlastní práce ani z příloh není možné zjistit jak reálně výsledek práce vypadlá a jak se chová. Předpokládám, že chování bude předvedeno při vlastní obhajobě.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění požadavků zadání A 20/20
Odborná úroveň práce A 48/50
Interpretace výsledků a jejich diskuse A 18/20
Formální zpracování práce A 9/10
Navrhovaná známka
A
Body
95

Otázky

eVSKP id 30995