ŠVEHLÍK, M. Nízkoúrovňová komunikace se softwarovou IP ústřednou [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2008.

Posudky

Posudek vedoucího

Molnár, Karol

Student Martin Švehlík se v rámci řešení své bakalářské práce podílel na nízkoúrovňovém programování mikroporocesu PXA270. Konkrétně řešil vývoji vlastního ovladače portu SPI pro speciální distribuci operačního systému Linux, který je provozován na daném mikroprocesoru. Přesto, že se jedná o problematiku, která vyžaduje rozsáhlé teoretické znalosti a programátorské zkušenosti, studentovi se povedlo do dané problematiky proniknout a dosáhnout značné úspěchy i v praktické realizaci. Největší komplikací při řešení práce bylo nevhodné časové rozvržení práce, které se projevilo především na zpracování dosažených výsledků. Přes tento nedostatek výsledky práce jsou velice přínosné a cenné pro budoucí aktivity v daném směru. Celkovou práci studenta hodnotím známkou velmi dobře/B.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění zadání B 42/50
Aktivita během řešení a zpracování práce (práce s literaturou, využívání konzultací, atd.) C 15/20
Formální zpracování práce B 16/20
Využití literatury A 10/10
Navrhovaná známka
B
Body
83

Posudek oponenta

Krajsa, Ondřej

Student Martin Švehlík se ve své bakalářské práci zabýval programováním mikroporocesu PXA270. Podařilo se mu vytvořit ovladač SPI portu pro operační systém Linux, běžící na tomto mikroprocesoru, což hodnotím velmi kladně. Z formálního hlediska je práce rozdělna na teoretickou část, kde student popisuje princip a fungování sběrnice SPI a také jistý úvod do programování ovladačů pro OS Linux. V praktické části je pak rozebrána samotná realizace ovladače a jeho testování.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění požadavků zadání B 17/20
Odborná úroveň práce A 45/50
Interpretace výsledků a jejich diskuse C 15/20
Formální zpracování práce A 10/10
Navrhovaná známka
B
Body
87

Otázky

eVSKP id 15489