VADLEJCH, F. Konstrukce podvozku experimentálního vozidla se čtyřmi řízenými koly [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2010.

Posudky

Posudek vedoucího

Grepl, Robert

Student navrhl a smontoval funkční mechanickou konstrukci experimentálního čtyřkolového vozidla se všemi koly řízenými a hnanými. Finálnímu řešení předcházela studie několika variant řešení. V práci není uvedena požadovaná cenová kalkulace jednotlivých navrhovaných variant a finálního řešení. Výsledkem práce týmu je funkční experimentální platforma využitelná v dalších pedagogických a vědecko-výzkumných aktivitách ústavu.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění požadavků a cílů zadání B
Postup a rozsah řešení, adekvátnost použitých metod A
Vlastní přínos a originalita B
Schopnost interpretovat dosažené vysledky a vyvozovat z nich závěry A
Využitelnost výsledků v praxi nebo teorii A
Logické uspořádání práce a formální náležitosti A
Grafická, stylistická úprava a pravopis A
Práce s literaturou včetně citací A
Samostatnost studenta při zpracování tématu A
Navrhovaná známka
A

Posudek oponenta

Krejsa, Jiří

Pan Filip Vadlejch se ve své bakalářské práci zabývá konstrukcí podvozku experimentálního kolového vozidla s nezávisle poháněnými a natáčenými koly. V práci je rozvedena celá řada variant uložení kol s přehledem výhod a nevýhod a je vybrána dle autora optimální verze. Tento výběr by si dle mého názoru zasloužil obsažnější zdůvodnění. Finální verze používá nezávislého pohonu všech kol přes ozubený řemen a nezávislé natáčení kol pomocí servomechanismů bez zpětné vazby. Konstrukce podvozku využívá některých běžně komerčně dostupných prvků, které splňují požadovaná kritéria. V práci postrádám podrobnější výpočet návrhu pohonů, nejsou také číselně specifikovány výkony, kterých by měl podvozek dosahovat. Po formální stránce je práce v pořádku, anglický text není dokonalý (ty nešťastné členy), ale je čitelný a srozumitelný. Na výsledné konstrukci oceňuji modularitu, kdy je možné jednoduše získat podvozek s poháněnou pouze přední nebo zadní nápravou, obdobně s řízeným natáčením předních nebo zadních kol, nezávisle na tom zda jsou nebo nejsou poháněna. Celkově považuji práci za zdařilou a hodnotím ji známkou velmi dobře / B.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění požadavků a cílů zadání A
Postup a rozsah řešení, adekvátnost použitých metod B
Vlastní přínos a originalita A
Schopnost interpretovat dosaž. vysledky a vyvozovat z nich závěry B
Využitelnost výsledků v praxi nebo teorii C
Logické uspořádání práce a formální náležitosti A
Grafická, stylistická úprava a pravopis B
Práce s literaturou včetně citací A
Navrhovaná známka
B

Otázky

eVSKP id 26486