HOLUB, M. Datový standard ministerstva zdravotnictví České republiky [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2008.

Posudky

Posudek vedoucího

Fedra, Petr

Student podrobně prostudoval a v bakalářské práci popsal datový standard ministerstva zdravotnictví České republiky. Pomocí skriptovacího jazyka CSP (Caché Server Pages) vytvořil na serveru Clinicom dynamické webové stránky, které umožňují vyhledat pacienty s určitou diagnózou v nemocničním informačním systému a následně vygenerovat zprávu v datovém standardu ministerstva zdravotnictví. Vlastní práce neřeší zasílání této zprávy v síti Internet, ale to ani nebylo součástí zadání.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění zadání A 45/50
Aktivita během řešení a zpracování práce (práce s literaturou, využívání konzultací, atd.) A 18/20
Formální zpracování práce B 17/20
Využití literatury A 10/10
Navrhovaná známka
A
Body
90

Posudek oponenta

Roleček, Jiří

Práce se zabývá exportem dat z NIS Clinicom ve formátu xml. K tomuto účelu byla vytvořena jednoduchá a přehledná webová aplikace. Student důkladně nastudoval datový standard MZČR a dále navrhl možnosti získání dat z NIS Clinicom. Z jeho pohledu nejvýhodnější možnost realizoval. Přitom přehledně popisuje všechny nástroje a dílčí kroky, které jsou pro realizaci třeba. Zadání je splněno v celém rozsahu. Po formální stránce má práce logickou strukturu a je srozumitelná. Neobsahuje gramatické chyby. Výsledek práce (aplikaci) je možné prezentovat bez nutnosti prostudování textu na počítači, který je připojen k internetu.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění požadavků zadání A 20/20
Odborná úroveň práce A 48/50
Formální zpracování práce B 8/10
Interpretace výsledků a jejich diskuse A 18/20
Navrhovaná známka
A
Body
94

eVSKP id 14808