DRAGAN, L. Stanovení silových účinků na nákladním přívěsu [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2010.

Posudky

Posudek vedoucího

Kubín, Martin

Bakalářská práce studenta Lukáše Dragana "Stanovení silových účinků na nákladním přívěsu" odpovídá zadání a zadané úkoly byly v práci splněny. V práci jsou sestaveny vztahy pro nákladní přívěs při několik uvažovaných stavech. Konkrétně se jedná o stavy stojícího, jedoucího konstantní rychlostí, zrychlujícího a brzdícího přívěsu a dále pak při průjezdu zatáčkou a vlivy bočního větru. K práci mám několik výhrad. Za prvé je zde několik nevhodných formulací, např. na str. 10 a 18. V práci je několik pravopisných chyb a překlepů (str. 8, 11, 21,...). Obrázky (obr. 5.6, 6.5, 6.6 atp.) jsou, dle mého názoru, hůře čitelné vzhledem ke zvolené velikosti. Rozsah práce je přiměřený a nejsou zde žádné „výplňové“ části. Autor vycházel z doporučené literatury a pracoval i s dalšími zdroji. Zde mi měli být vhodněji citovány některé části textu. Bakalářská práce má, dle mého názoru, po obsahové stránce dobrou úroveň a student stanovil základní silové účinky působící na nákladní přívěs. Přes výše uvedené nedostatky doporučuji práci k obhajobě. Otázky k obhajobě: Odkud je převzata hodnota "10 %" maximální hmotnosti přívěsu v kapitole 5.3 (str. 18)? Co jsou to "špatné a dobré podmínky" v grafu na obr. 6.3 (str. 21)? Proč je ve vztahu 8.2 (str. 27) uvažována hodnota zpomalení při brzdění "0,5g"?

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění požadavků a cílů zadání B
Postup a rozsah řešení, adekvátnost použitých metod C
Vlastní přínos a originalita D
Schopnost interpretovat dosažené vysledky a vyvozovat z nich závěry C
Využitelnost výsledků v praxi nebo teorii B
Logické uspořádání práce a formální náležitosti B
Grafická, stylistická úprava a pravopis C
Práce s literaturou včetně citací C
Samostatnost studenta při zpracování tématu D
Navrhovaná známka
C

Posudek oponenta

Pokorný, Přemysl

Bakalářská práce je zaměřena na stanovení silových účinků na nákladním přívěsu. Práce je zpracována přehledně a působí uceleným dojmem. Po bližším zkoumání je ale zřejmé, že se jedná převážně o výtah z Automobilové technické příručky od pana doc. Vlka. Obsahově sice zadání bylo splněno, diskutabilní ale zůstává naplnění rešeršní podstaty práce.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění požadavků a cílů zadání C
Postup a rozsah řešení, adekvátnost použitých metod B
Vlastní přínos a originalita E
Schopnost interpretovat dosaž. vysledky a vyvozovat z nich závěry C
Využitelnost výsledků v praxi nebo teorii A
Logické uspořádání práce a formální náležitosti A
Grafická, stylistická úprava a pravopis A
Práce s literaturou včetně citací E
Navrhovaná známka
D

Otázky

eVSKP id 29239