JAROŠ, A. Aplikace PVD povlaků pro čelní frézování [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2010.

Posudky

Posudek vedoucího

Píška, Miroslav

Výborný student, výborná spolupráce, velký zájem o řešené problematiky. Bylo mi potěšením s tímto studentem spolupracovat, byl motivujícím i pro řadu dalších studentů. Doporučuji pokračování v doktorandském studiu.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění požadavků a cílů zadání A
Postup a rozsah řešení, adekvátnost použitých metod A
Vlastní přínos a originalita A
Schopnost interpretovat dosažené vysledky a vyvozovat z nich závěry A
Využitelnost výsledků v praxi nebo teorii A
Logické uspořádání práce a formální náležitosti A
Grafická, stylistická úprava a pravopis A
Práce s literaturou včetně citací A
Samostatnost studenta při zpracování tématu A
Navrhovaná známka
A

Posudek oponenta

Humár, Anton

Pojetí diplomové práce vychází z velmi dobrých znalostí aplikací moderních vzorů řešení dané problematiky, uchazeč prostudoval a ve své práci využil poznatky získané studiem odpovídajícího souboru odborné literatury (knižní publikace, odborné časopisy, Internet, firemní materiály). V úvodní, teoretické části práce je proveden stručný základní rozbor řešené problematiky a to z hlediska vybraných metod povlakování, zaměřený na principy, výhody a nevýhody jednotlivých metod, úpravu nástrojů před povlakováním a vlastností některých typů povlaku. V praktické části práce jsou vyhodnoceny výsledky experimentů při čelním frézování zušlechtěné nízkolegované konstrukční oceli 15 260.9 frézovací hlavou Pramet Tools 63A06R-S90AD11E-C, osazenou jednou břitovou destičkou ADMX 11T308SR-F ve třech materiálových variantách (bez povlaku, PVD povlak TiAlN, CVD povlak Al2O3+TiCN). Z analýzy průběhu silového zatížení a tvaru třísek a posouzení stavu břitů po skončení zkoušky pomocí elektronového řádkovacího mikroskopu byly vyvozeny konkrétní závěry o vhodnosti použití jednotlivých nástrojových materiálů pro danou frézovací operaci.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění požadavků a cílů zadání B
Postup a rozsah řešení, adekvátnost použitých metod B
Vlastní přínos a originalita A
Schopnost interpretovat dosaž. vysledky a vyvozovat z nich závěry B
Využitelnost výsledků v praxi nebo teorii B
Grafická, stylistická úprava a pravopis B
Práce s literaturou včetně citací C
Navrhovaná známka
B

Otázky

eVSKP id 26608