CIMBÁLEK, P. Grafické zobrazení relací mezi počítači v Internetu [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2008.

Posudky

Posudek vedoucího

Komosný, Dan

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění zadání A 50/50
Aktivita během řešení a zpracování práce (práce s literaturou, využívání konzultací, atd.) A 20/20
Formální zpracování práce A 20/20
Využití literatury A 10/10
Navrhovaná známka
A
Body
100

Posudek oponenta

Malý, Jan

Předložená práce splňuje předepsané zadání. Autor při jejím řešení prokázal dostatečný rozhled v problematice a navrhnul webovou aplikaci, která využívá nejmodernějších postupů. Přes drobné výtky práci doporučuji k obhajobě.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění požadavků zadání A 20/20 Zadání bylo splněno beze zbytku.
Odborná úroveň práce B 44/50 Odborná úroveň práce je velmi dobrá, vytýkám pouze větší počet anglických pojmů bez náležitého českého překladu, občas chybí vysvětlení. Na určitých místech práce postrádám citace (viz otázky).
Interpretace výsledků a jejich diskuse B 16/20 Autor popisuje aplikaci velmi podrobně včetně rozsáhlých příloh s výpisy zdrojového kódu. Výhody a nevýhody svého řešení diskutuje pouze krátce, v závěru práce. I když práce řeší dílčí problém komplexního návrhu, bylo by vhodné lépe popsat jeho další součásti, nikde jsem např. nenalezl způsob, jakým jsou data do databáze ukládána - z hlediska optimalizace řešení jde ale o důležitý parametr.
Formální zpracování práce A 10/10 Celkově má práce nestandardní a místy svérázný styl, což však není naškodu přehlednosti a dobré čitelnosti.
Navrhovaná známka
A
Body
90

Otázky

eVSKP id 14235