DUŠEK, J. Speciální asynchronní motor jako zdroj elektrické energie [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2008.

Posudky

Posudek vedoucího

Skalka, Miroslav

Autor se v práci snaží vyřešit problematiku výroby elektrické energie s pomocí speciálního asynchronního stroje. Práce byla splněna ve všech bodech zadání. V práci je popsána jak konstrukce samotného speciálního asynchronního stroje, tak i návrh potřebné budicí kapacity nutné pro provoz. Dále autor provedl na daném typu stroje měření, která jsou v závěru práce zhodnocena. Práce dle mého soudu vyhovuje zadání, svým obsahem i rozsahem Bakalářské práci a neobsahuje závažné formální ani technické nedostatky. Autor dokázal plně využít možnosti informačních technologií při jejím zpracovávání. Práce je jazykově zpracována na velmi dobré úrovni.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění zadání A 50/50
Aktivita během řešení a zpracování práce (práce s literaturou, využívání konzultací, atd.) A 20/20
Formální zpracování práce A 18/20
Využití literatury A 10/10
Navrhovaná známka
A
Body
98

Posudek oponenta

Janda, Marcel

Práce se zabývá měřením a analýzou asynchronního stroje. Student provedl a vyhodnotil velké množství měření s různými parametry zapojení analyzovaného stroje. Výsledky jsou přehledně vyhodnoceny a shrnuty v závěru práce. Práce je velmi pěkně rozčleněna a po formální stránce jsem nenalezl žádné závažnější chyby. Student splnil všechny body zadání a práci doporučuji k obhajobě.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění požadavků zadání A 20/20
Odborná úroveň práce A 48/50
Interpretace výsledků a jejich diskuse A 19/20
Formální zpracování práce A 9/10
Navrhovaná známka
A
Body
96

Otázky

eVSKP id 13141