PRŮŠA, Z. Efektivní nástroj pro kompresi obrazu v jazyce Java [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2008.

Posudky

Posudek vedoucího

Malý, Jan

Zadání splněno beze zbytku, velmi pozitivně hodnotím přístup k celé práci a vzhledem ke složitosti tématu i dotažení všech bodů do konce, včetně zpracování funkčního programového výstupu. Část práce se věnuje i popisu problémů, které z řešení plynou a snaží se najít možná řešení, což je nad rámec původního zadání. Drobné připomínky mám pouze k formálnímu zpracování (nepřesnosti v textu, gramatická stavba vět).

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění zadání A 50/50
Aktivita během řešení a zpracování práce (práce s literaturou, využívání konzultací, atd.) A 20/20
Formální zpracování práce B 17/20
Využití literatury A 10/10
Navrhovaná známka
A
Body
97

Posudek oponenta

Rajmic, Pavel

Diplomová práce Zdeňka Průši je vhodně členěna na kapitoly a jejich části. Rozsah je přiměřený. Práce je psána přehledně a srozumitelně, z jazykové stránky je práce v pořádku až na místy heslovité informace. Grafické zpracování je zdařilé. Vypracování odpovídá zadání práce a místy je i překračuje. Na přiloženém CD je k dispozici hlavní produkt DP, kompletní kódy v jazyku Java implementující metodu waveletové komprese SPIHT pro barevné obrazy. Program je plně funkční a zdařilý. Vytýkám studentovi práci s literaturou, a to ze dvou důvodů: jednak na některých místech v textu citace chybějí a není jasné, zda jsou původní nebo převzaté; a jednak seznam literatury vykazuje prohřešky proti normám ČSN 690. Rovněž překlad některých pojmů z angličtiny není správný - např. podmínka přijatelnosti x podmínka přípustnosti, pravidelnost x regularita. Další nedostatky: používání desetinných teček místo čárek, v obr. 2.1.c)d) je špatné měřítko; před popisem vlastní metody není zřejmé, s jakým signálem se pracuje, mlčky se asi předpokládá barevný obraz RGB s hloubkou 24 bpp.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění požadavků zadání A 20/20
Odborná úroveň práce A 45/50
Interpretace výsledků a jejich diskuse A 20/20
Formální zpracování práce B 8/10
Navrhovaná známka
A
Body
93

Otázky

eVSKP id 14205