TESAŘ, R. Počítačová podpora projektování v elektrotechnice [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2008.

Posudky

Posudek vedoucího

Kuchyňková, Hana

Student pracoval zcela samostatně. Obsahová i grafická stránka jsou na velmi dobré úrovni. Diplomant prokázal schopnosti, vědomosti i dovednosti potřebné pro řešení konkrétních technických zadání. Zadání bakalářské práce bylo splněno, práci doporučuji k obhajobě.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění zadání A 50/50
Aktivita během řešení a zpracování práce (práce s literaturou, využívání konzultací, atd.) C 15/20
Formální zpracování práce A 20/20
Využití literatury A 10/10
Navrhovaná známka
A
Body
95

Posudek oponenta

Veselka, František

Práce je orientovaná na posouzení možností počítačového projektování v elektrotechnice, zaměřeného na problematiku silnoproudé elektrotechniky. Téma je aktuální a v praxi je tento způsob zpracovávání projektové dokumentace široce využíván. Obecně je zpracován přehled projektové dokumentace s vazbou na územní plán a odpovídající rozhodnutí, technickou zprávu, výpočty, rozpočty a specifikaci, výkresovou část se schématy. V práci jsou popsány typy softwarových nástrojů pro podporu projektování s ukázkami jednotlivých oken. Jako výpočtový nástroj je uváděn pouze program Sichr 8. Prezentována je i historie grafických systémů. Ukázka zpracování projektové dokumentace v nástavbovém systému Astra 92 -ElproCad postrádá specifikaci technického zadání. Databáze spotřebičů je velká, přesahuje pravděpodobně rámec zadání. Není patrné, jakým způsobem lze zakomponovat do návrhu ČSN 332000 4-41. Jako příklad je zpracován návrh osvětlení nové vstupní auly a rozvaděče RS1. Zpracování bakalářské práce je na velmi dobré úrovni a jako celek působí uceleným dojmem.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění požadavků zadání A 20/20
Odborná úroveň práce A 45/50
Interpretace výsledků a jejich diskuse C 15/20
Formální zpracování práce A 10/10
Navrhovaná známka
A
Body
90

Otázky

eVSKP id 13172