SLOVÁČEK, J. Porovnání provozních, technických a ekonomických parametrů vlečných letounů. [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2010.

Posudky

Posudek vedoucího

Imriš, Pavel

Předloženou bakalářskou práci student zpracoval se značnou invencí a shromažďování relevantních informací pro možnost vyslovení objektivního závěru věnoval potřebný čas. Práce je logicky uspořádána, fakta jsou uváděna srozumitelným způsobem, závěry práce jsou aplikovatelné v praxi. Samostatnou kapitolou je ekonomické hodnocení provozu letecké techniky. Student se i s tímto problémem vypořádal se ctí, přihlédneme-li ke skutečnosti, že ekonomické disciplíny nejsou součástí studijního plánu. Drobné nedostatky v gramatice a v úpravě nejsou na závadu srozumitelnosti.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění požadavků a cílů zadání A
Postup a rozsah řešení, adekvátnost použitých metod A
Vlastní přínos a originalita B
Schopnost interpretovat dosažené vysledky a vyvozovat z nich závěry A
Využitelnost výsledků v praxi nebo teorii A
Logické uspořádání práce a formální náležitosti A
Grafická, stylistická úprava a pravopis B
Práce s literaturou včetně citací B
Samostatnost studenta při zpracování tématu A
Navrhovaná známka
A

Posudek oponenta

Daněk, Vladimír

Kladem předložené bakalářské práce je relativně dobře zpracovaný přehled vlečných letounů, které se v současné době nejčastěji používají pro aerovleky. Postrádám však lépe zpracované vyhodnocení získaných informací. Student dochází ke zcela obecnému závěru, že neexistuje optimální vlečný letoun. Očekával bych, že ze svého pohledu (v roli fiktivního uživatele) vybere pro zvolená kritéria alespoň jeden typ nejvhodnějšího vlečného letounu. V práci jsou určitá tvrzení, která jsou v rozporu s fyzikálními poznatky z mechaniky letu. Na str.15 v přehledu charakteristik vlečeného kluzáku i vlečného letounu bych určitě zařadil i takový parametr jako je pádová rychlost a u kluzáku také max. rychlost ve vleku. Z formálních připomínek bych ještě vytknul zlozvyk psát do výpočtových vztahů znaménka násobení (str.16).

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění požadavků a cílů zadání C
Postup a rozsah řešení, adekvátnost použitých metod C
Vlastní přínos a originalita C
Schopnost interpretovat dosaž. vysledky a vyvozovat z nich závěry C
Využitelnost výsledků v praxi nebo teorii C
Logické uspořádání práce a formální náležitosti B
Grafická, stylistická úprava a pravopis B
Práce s literaturou včetně citací B
Navrhovaná známka
C

Otázky

eVSKP id 30113