HOLÁNOVÁ, I. Ochrana obyvatelstva před povodněmi na Jesenicku [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta chemická. 2011.

Posudky

Posudek vedoucího

Mika, Otakar Jiří

Zpracovaná a předložená bakalářská práce (BP) velmi dobře splnila požadavky zadání práce. Studentka výbroně pracovala s mnohými internetovými zdroji, ale také s klasickou odbornou domácí literaturou. Ze zahraničních zdrojů nejsou uvedeny žádné tituly, domnívám se, že mohla více využít zahraničních zdrojů a zkušeností okolních zemí: Polska, Rakouska a Německa. Kvalita zpracování výsledků a jejich podrobná diskuse je zpracována výborně. Rovněž tak na výborné úrovni je interpretace výsledků a jejich podrobná diskuse. Závěry práce jsou správné a jsou jasně formulovány. Studentka pravidelně a prováděla odborné konzultace jak s vedoucím BP, tak náročné místní šetření a konzultace se zástupci místní správy. Studentka byla vždy na odborné konzultace výborně připravena a pravidelně a systematicky konzultace využívala. Autorka na konci své BP navrhla mimo jiné i konkrétní zlepšení současného stavu v oblasti připravenosti obyvatelstva na přirozené povodně. V některých částech BP jsou vhodně použity jak přehledné tabulky, barevné ilustrační obrázky, tak i barevná grafická vyjádření, která vhodně doplňují některá uváděná konkrétní fakta. Celkový přístup k řešení úkolů měla studentka výborný. V práci se jen zřídka vyskytly pouze drobné formální chyby, které však nesnižují celkovou výbornou odbornou úroveň BP. Po úspěšné obhajobě BP navrhuji studentce udělit celkové hodnocení: výborně - A. Brno, 20. května 2011

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění požadavků zadání B
Studium literatury a její zpracování B
Využití poznatků z literatury A
Kvalita zpracování výsledků A
Interpretace výsledků, jejich diskuse A
Závěry práce a jejich formulace A
Využívání konzultací při řešení práce A
Celkový přístup k řešení úkolů A
Navrhovaná známka
A

Posudek oponenta

Hradil, Jaroslav

Bakalářská práce Ivety Holanové splňuje požadavky kladené na obsah, členění, zhodnocení výsledků, využití literatury, úroveň jazykového a formálního zpracování. Práce podrobně pojednává o současné legislativě, popisu povodní, ochraně před nimi a také popisuje povodňové orgány. Částečně nad rámec zadání bylo provedeno zhodnocení povodně v roce 2010 v Libereckém kraji, což přispělo k vyšší úrovňi BP. Na stranách 28-31 a 42-44 je popsáno stejné období, jen s tím rozdílem, že jedna je všeobecná a druhá adresná na obec Písečná.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění požadavků zadání A
Logické členění práce A
Kvalita zpracování výsledků A
Interpretace výsledků, jejich diskuse B
Využití literatury a její citace A
Úroveň jazykového zpracování B
Formální úroveň práce – celkový dojem A
Závěry práce a jejich formulace B
Navrhovaná známka
A

Otázky

eVSKP id 36761