MATRTAJ, M. Rehabilitace prostoru bývalých Jaselských kasáren v Brně [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta architektury. 2012.

Posudky

Posudek vedoucího

Rusín, Tomáš

V průběhu celého roku předkládal diplomant několik řešení, z nichž si vybral poslední předložené – objekt integrovaný do parkové struktury. Jedná se o inspirativní řešení, u kterého převládá upřednostnění plynoucí struktury, chráněné vůči frekventované ulici průběžným bariérovým objektem. Variabilita i dispoziční řešení bytů jsou na dobré úrovni. Grafické podání je na přehledné. Prezentace projektu i modelu je dostatečná. Projekt obsahuje dostatečné zdůvodnění a vysvětlení záměru. Doporučujeme diplomanta k předstoupení před diplomní komisi a obhájení projektu. Otázky a náměty k obhajobě: Popište vazby bytových objektů na poloveřejné a veřejné prostory ?

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Přístup studenta ke zpracování B
Navrhovaná známka
A
Body
95

Posudek oponenta

Hanousková-Boučková, Daniela

Autor přesvědčivě zpracoval jak urbanistickou část projektu, tak část architektonickou a dokázal ji srozumitelně prezentovat.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Urbanistické řešení A Autor svým řešením reaguje jak na okolní strukturu města s klasickými obytnými bloky, tak využívá potenciál řešeného území.
Architektonické řešení A Navržené objekty jsou jednoduché,soudobého výrazu, odpovídající své funkci.
Provozní řešení A Provoz je řešen bez kolizí. Autor promýšlel každodenní provoz v domě velmi sympatickým způsobem. Koncepce řešení vstupních prostor není úplně dotažená. Oddělený provoz garáže a bytových domů považuji za přínosný. Naopak přístup do skladu kol a sklepních kójí pouze prostorem garáže (při této koncepci řešení) nepokládám za nejvhodnější. Zřejmě by bylo nutné prostory oddělit z požárních důvodů a tím pádem by přibývalo bariér, které by uživatele jen denně obtěžovaly.
Technicko konstrukční řešení A Navržené řešení je vhodné.
Formální úroveň B Grafické zpracování projektu je srozumitelné.
Navrhovaná známka
A
Body
92

Otázky

eVSKP id 51059