HABARTOVÁ, V. Městská knihovna Frýdek-Místek [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta architektury. 2019.

Posudky

Posudek vedoucího

Marek, Jiří

Studentka přistoupila ke zpracování závěrečné práce zodpovědně, stejně jako k celému studiu na naší fakultě. Svědomitě pracovala na bakalářském projektu od úvodních analýz a konceptů až po konečnou adjustaci. Vendula Habartová přistoupila k nelehkému zadání bakalářské práce kreativně a téměř s profesionálním přístupem. Hodnotím u ní zejména schopnost o úkolech a výzvách přemýšlet a dotáhnout své myšlenky ke konkrétním řešením, zároveň však přijímat a zpracovávat jiné názory a reflektovat je ve své práci. Zaznamenal jsem v její práci velký posun. Cením si také její vytrvalosti a pracovního nasazení, bez těchto vlastností by nebylo možné takovýto úkol obstojně zvládnout. Původní koncept práce byl dlouho postaven na pavilonovém řešení jednotlivých funkčních celků stavby propojených společnou podnoží. Návrh nakonec autorka zracionalizovala, což ale bylo ku prospěchu řešení, které předkládá k obhajobě.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Přístup studenta ke zpracování A 90 Studentka přistoupila ke zpracování závěrečné práce zodpovědně, stejně jako k celému studiu na naší fakultě. Svědomitě pracovala na bakalářském projektu od úvodních analýz a konceptů až po konečnou adjustaci. Vendula Habartová přistoupila k nelehkému zadání bakalářské práce kreativně a téměř s profesionálním přístupem. Hodnotím u ní zejména schopnost o úkolech a výzvách přemýšlet a dotáhnout své myšlenky ke konkrétním řešením, zároveň však přijímat a zpracovávat jiné názory a reflektovat je ve své práci. Zaznamenal jsem v její práci velký posun. Cením si také její vytrvalosti a pracovního nasazení, bez těchto vlastností by nebylo možné takovýto úkol obstojně zvládnout. Původní koncept práce byl dlouho postaven na pavilonovém řešení jednotlivých funkčních celků stavby propojených společnou podnoží. Návrh nakonec autorka zracionalizovala, což ale bylo ku prospěchu řešení, které předkládá k obhajobě.
Navrhovaná známka
A
Body
90

Posudek oponenta

Nový, Vítězslav

Předložená práce je vypracovaná v souladu se zadáním. Práce splňuje požadavky na bakalářskou práci a doporučuji ji k obhajobě.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Urbanistické řešení A Předem je třeba poznamenat, že stávající urbanistická situace je velice komplikovaná a nalezení nové podoby tohoto místa není jednoduchým úkolem. Autorka jednotlivými, nově navrhovanými objekty (knihovna + tržnice) jasně definuje nové městské prostory a pohledově uzavírá nově definované Antonínovo náměstí. Východní okraj území obklopuje parková úprava
Provozní řešení A Určujícím prvkem provozního řešení je na celou výšku otevřená centrální hala, která zároveň propojuje severní hranu území (povrchové parkoviště) a jižní nově definované Antonínovo náměstí (hlavní vstup). Základní schéma je tedy dobře čitelné a podporuje velmi dobrou orientaci v budově. Přehledné dispoziční řešení nevykazuje zásadní provozní kolize.
Technicko konstrukční řešení A Po konstrukční stránce se jedná o kombinaci skeletu a stěnového systému. Konstrukční systém je ve všech podlažích železobetonový a odpovídá charakteru navrhovaného objektu.
Architektonické řešení A Architektonické řešení je kultivované, odpovídá svou čistotou a jednoduchostí řešení provoznímu.
Formální úroveň A Bakalářská práce je ve svém rozsahu vypracovaná ve standardní podobě, od podkladové části přes samotný koncept a návrh. Chybí mi detailnější zpracování a popisy u situačních výkresů! Situace není obrázek!!! Grafická a výtvarná úroveň práce je však na velmi vysoké úrovni.
Navrhovaná známka
A
Body
90

Otázky

eVSKP id 119104