HANDLÍŘ, T. Hodnocení korozních vlastností biodegradabilní hořčíkové slitiny ZE41 v simulované tělní tekutině [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta chemická. 2019.

Posudky

Posudek vedoucího

Tkacz, Jakub

Student Tadeáš Handlíř přistupoval k řešení své bakalářské práce důkladně a svědomitě. Problematiku hořčíkových slitin a hodnocení jejich korozní odolnosti si student pečlivě nastudoval. Student během konzultací logicky propojoval všechny souvislosti. Získané poznatky dokázal využít v průběhu experimentů i během následného vyhodnocování získaných dat.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Kvalita zpracování výsledků A
Interpretace výsledků, jejich diskuse B
Závěry práce a jejich formulace B
Využívání konzultací při řešení práce A
Celkový přístup k řešení úkolů A
Splnění požadavků zadání A
Studium literatury a její zpracování B
Využití poznatků z literatury A
Navrhovaná známka
A

Posudek oponenta

Minda, Jozef

Bakalárska práca vypracovaná študentom Tadeášem Handlířem sa venuje hodnoteniu korózie horčíkovej zliatiny ZE41 v prostredí simulujúcom biologické prostredie organizmu s pomocou bežných elektrochemických metód. Na podporu výsledkov elektrochemických metód je práca doplnená o analýzu koróznych produktov rastrovacím elektrónovým mikroskopom. Teoretická časť práce je spracovaná veľmi stručne, avšak snaží sa prehľadne vysvetliť základnú problematiku. Po formálnej stránke je práca veľmi dobrá s minimom chýb a preklepov. V experimentálnej časti je hodnotený vzťah zvolenej povrchovej úpravy a korózie, pričom žiadna signifikantná odchýlka v rámci použitej povrchovej úpravy nebola v práci zistená. Na úroveň bakalárskej práce je zliatina ZE41 charakterizovaná veľmi dobre. Dostupné výsledky sú kvalitne interpretované. Isté negatívum je možné vidieť vo veľmi nízkej koróznej odolnosti zliatiny, kde by autor ako výstup mohol navrhnúť vhodný postup k úprave tohto materiálu za účelom študovaného použitia. Celkový dojem z práce je výborný, preto hodnotím stupňom A a doporučujem prácu k obhajobe.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Logické členění práce A
Kvalita zpracování výsledků B
Interpretace výsledků, jejich diskuse B
Využití literatury a její citace A
Úroveň jazykového zpracování A
Formální úroveň práce – celkový dojem A
Závěry práce a jejich formulace B
Splnění požadavků zadání A
Navrhovaná známka
A

Otázky

eVSKP id 116007