KVAPILOVÁ, V. Příprava a charakterizace objemového materiálu z prášků Mg a HAp [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta chemická. 2019.

Posudky

Posudek vedoucího

Doležal, Pavel

Cílem bakalářské práce Venduly Kvapilové byla příprava objemových materiálů slinováním při lisování za tepla z práškové směsi Mg a HAP a jejich následnou charakterizaci. Studentka zvládla značně rozsáhlou mezioborovou problematiku, kvalitním a účelným způsobem využila celou řadu literárních zdrojů při zpracování rešeršní části práce. V rámci své práce studentka navrhla a komplexně zhodnotila technologii přípravy objemových materiálů a vlivu složení práškové směsi na výslednou strukturu a fyzikálně mechanické vlastnosti. Experimentální část práce přinesla nové poznatky a experimentální data, které budou dále využita pro výzkumnou činnost v oblasti přípravy a charakterizace práškových materiálů. Studentka pracovala samostatně, případně dle pokynů vedoucího práce. Závěrečná práce Venduly Kvapilové na téma „Příprava a charakterizace objemového materiálu z prášků Mg a HAp“ svým rozsahem, kvalitou a úrovní zpracování prokazuje schopnost studentky samostatně a tvůrčím způsobem řešit odbornou problematiku. Doporučuji tedy bakalářskou práci Venduly Kvapilové přijmout k obhajobě s celkovým hodnocením A.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Kvalita zpracování výsledků A
Interpretace výsledků, jejich diskuse B
Závěry práce a jejich formulace B
Celkový přístup k řešení úkolů A
Využívání konzultací při řešení práce A
Splnění požadavků zadání A
Studium literatury a její zpracování B
Využití poznatků z literatury B
Navrhovaná známka
A

Posudek oponenta

Pacal, Bohumil

1) Z jakých podkladů byly čerpány podmínky pro optimální lisování experimentálního materiálu Mg a HAp částic? 2) Jak si vysvětlujete, že větší množství částic HAp částic v hořčíkové matrici po lisování za tepla nemá podstatný vliv na hodnotu meze pevnosti v ohybu? 3) V práci postrádám hodnocení porozity materiálu po lisování za tepla. Jakými metodami ji lze hodnotit?

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění požadavků zadání A
Logické členění práce A
Kvalita zpracování výsledků A
Interpretace výsledků, jejich diskuse B
Využití literatury a její citace A
Úroveň jazykového zpracování A
Formální úroveň práce – celkový dojem A
Závěry práce a jejich formulace B
Navrhovaná známka
A

eVSKP id 116333