BEČAN, J. Vliv teploty na elektrochemické parametry akumulátoru Li-S [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2019.

Posudky

Posudek vedoucího

Jaššo, Kamil

Student Jan Bečan měl za úkol změřit vliv okolní teploty na elektrochemické parametry perspektivního akumulátorového systému Lithium-síra. Teoretická část práce je na dobré úrovni a je členěna logicky a doplněna o obrázky různých bateriových systémů. Student v rámci teoretické i praktické části chodil pravidelně na konzultace. Jako nadmíru pozitivní hodnotím čerpání z anglicky psané odborné literatury (viz Seznam literatury). Během praktické části student pracoval samostatně pod dohledem, přičemž z důvodu prvotních problémů byli vyrobeny a otestovány postupně 3 sady elektrod. Vzhledem k aktivní práci, splnění zadání a jen minimálním chybám ve formální a odborné stránce práce hodnotím tuto práci stupněm 98 A.

Navrhovaná známka
A
Body
98

Posudek oponenta

Skala, Kateřina

Student Jan Bečan vypracoval bakalářskou práci na zadané téma v rozsahu 40 stran. Práce je napsána systematicky a přehledně rozčleněna do šesti kapitol. Rozsah teoretické a praktické části je vyvážený. Práce splňuje všechny zadané požadavky. Po formální stránce se v práci objevují pouze drobné nepřesnosti, a to v praktické části, kde jsou v textu uvedené nesprávné odkazy na čísla obrázků. V teoretické části student přehledně a stručně popsal jednotlivé typy primárních a sekundárních článků a podrobněji se zaměřil na akumulátory na bázi lithia. Oceňuji, že v této části student čerpal převážně z anglicky psané literatury. V praktické části pan Bečan sestavil články Lithium – Síra a následně na nich zkoumal vliv rozdílné teploty při různém proudovém zatížení. Výsledky experimentu jsou detailně rozebrány a vhodně zpracovány pomocí grafů a tabulek. Bakalářská práce splňuje všechny body zadání a drobné nedostatky nesnižují přínos práce. Bakalářskou práci doporučuji k obhajobě.

Navrhovaná známka
A
Body
95

eVSKP id 119587