BEDNÁŘ, P. Dielektrické vlastnosti epoxidových licích pryskyřic plněných mletou slídou [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2008.

Posudky

Posudek vedoucího

Havlíček, Svatopluk

Úkolem diplomanta bylo sledovat dielektrické vlastnosti vzorků epoxidové licí pryskyřice plněných mletou slídou. Diplomant měl k dispozici vzorky s předepsaným hmotnostním plněním. Na připravených vzorcích proměřil kmitočtové závislosti složek komplexní permitivity. Při experimentu sledoval závislost sledovaných veličin na teplotě a na vlhkosti okolního prostředí. Diplomant pracoval samostatně, dokázal aplikovat prostudovanou literaturu a rady vedoucího práce při realizaci pracoviště a při vlastním experimentu. Prokázal dobré teoretické znalosti a odpovídající zručnost při provádění experimentů. Při psaní textu diplomové práce projevil přiměřenou samostatnost a iniciativu. Dobře se orientoval v zadané tématice jak po stránce teoretické, tak především praktické. Práce má odpovídající odbornou úroveň a grafickou úpravu.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Využití literatury C 7/10
Splnění zadání A 50/50
Aktivita během řešení a zpracování práce (práce s literaturou, využívání konzultací, atd.) C 15/20
Formální zpracování práce A 18/20
Navrhovaná známka
A
Body
90

Posudek oponenta

Polsterová, Helena

V rámci diplomové práce bylo úkolem studenta sledovat dielektrické vlastnosti vzorků epoxidové licí pryskyřice plněných mletou slídou. Na připravených vzorcích s 0%, 20% a 30% hmotnostním plněním práškovým muskovitem sledoval složky komplexní permitivity v závislosti na teplotě a obsahu slídy ve vzorku. Uvedené veličiny proměřil i při několika vlhkostech okolního prostředí. Diplomová práce je přehledně členěna do dvou základních částí. V teoretické části jsou popsány základní vlastnosti dielektrik, je podán stručný popis kompozitních materiálů a rozebrán vliv vlhkosti na elektroizolační materiály. V úvodu experimentální části je podána informace o výrobě zkušebních vzorků a použitém zkušebním zařízení. Vybrané výsledky experimentu jsou prezentovány velmi přehlednou formou a je provedena jejich diskuze. Předložená diplomová práce je zpracována pečlivě, po odborné, grafické i jazykové stránce působí dobrým dojmem. Zadání práce bylo splněno.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění požadavků zadání A 19/20
Odborná úroveň práce A 45/50
Interpretace výsledků a jejich diskuse B 17/20
Formální zpracování práce A 9/10
Navrhovaná známka
A
Body
90

Otázky

eVSKP id 10986