RUML, M. Implementace obslužných funkcí pro práci s databází MIB v simulačním prostředí OPNET Modeler [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2008.

Posudky

Posudek vedoucího

Molnár, Karol

Student Martin Ruml v souladu se zadáním bakalářské práce se zbýval řešením problematiky softwarové implementace databáze MIB. Přesto, že se jedná o značně komplexní záležitost, studentovi se povedlo proniknout do dané problematiky a navrhnout a realizovat propracovaný model databáze MIB spolu s příslušnými obslužnými funkcemi. Tento model pokrývá i náročnější vlastnosti, jako např. správa tabulek v databázi MIB. Pro ověření navržené struktury a obslužných funkcí student navíc sestavil i testovací aplikaci s grafickým uživatelským rozhraním. Výsledky své práce student řádně zdokumentoval, přičemž zaměřil především na popis softwarové implementace modelu databáze MIB. Dosažené výsledky jsou velice přínosné a tvoří vhodný základ pro další rozvíjení. Formální zpracování výsledků bakalářské práce je na vysoké úrovni. Zodpovědný přístup studenta k řešené práci spolu s dosaženými výsledky a formou jejich popisu hodnotím známkou A/výborně.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění zadání A 48/50
Aktivita během řešení a zpracování práce (práce s literaturou, využívání konzultací, atd.) A 18/20
Formální zpracování práce B 17/20
Využití literatury A 10/10
Navrhovaná známka
A
Body
93

Posudek oponenta

Skořepa, Michal

Práce se zabývá implementací obslužných funkcí databáze MIB. V úvodu práce student přehledně shrnul dostupné poznatky z oblasti problematiky protokolu SNMP a databáze MIB. V rámci praktické části provedl implementaci jednotlivých obslužných funkcí databáze MIB. Podrobně zdokumentoval jednotlivé třídy a jejich metody, které při implementaci použil. Zadání práce bylo zcela splněno. Nad rámec zadání student vytvořil SW aplikaci pro ověření navržené struktury a obslužných funkcí. Po formální stránce nevykazuje práce vážnější nedostatky, zřídka se pouze vyskytují překlepy. Použitá literatura je citována dostatečně. Celkově práci hodnotím jako velmi zdařilou.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění požadavků zadání A 20/20
Odborná úroveň práce A 48/50
Interpretace výsledků a jejich diskuse A 20/20
Formální zpracování práce A 9/10
Navrhovaná známka
A
Body
97

Otázky

eVSKP id 14163