VOHRALÍK, J. Návrh grafického rozhraní pro výpočet diferenciálního grupového zpoždění [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2008.

Posudky

Posudek vedoucího

Kyselák, Martin

Student ve své práci prokázal znalosti dostatečné pro přípravu simulační aplikace, kterou v závěru své práce představuje. Teoreticky je práce velmi dobře zvládnutá, bohužel student nedokázal dostatečně dotáhnout testování naprogramované aplikace a získané výsledky využít pro konkrétní použití. Ve své práci sice aplikaci dostatečně představuje, bohužel chybí jakékoliv srovnání a diskuse výsledků. Přestože však závažnost výstupů simulační aplikace nebyly dostatečně prezentovány, bylo zadání práce z převážné části splněno. práci doporučuji k obhajobě a navrhuji hodnocení velmi dobře.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění zadání C 37/50
Využití literatury A 10/10
Formální zpracování práce B 17/20
Aktivita během řešení a zpracování práce (práce s literaturou, využívání konzultací, atd.) B 16/20
Navrhovaná známka
B
Body
80

Posudek oponenta

Křivánek, Vítězslav

Struktura práce je na výborné úrovni. Jednotlivé kapitoly na sebe logiky navazují a řešení je popisováno postupně. Jako nedostatek spatřuji nedostatečný rozsah vlastní práce, jenž činí 26 stran při 1,5 řádkování. Formální stránka vykazuje množství chyb. Není dodržena konvence psaní matic a proměnných (vektorů). Chybí odkazy na Obr 3.1, 3.2, 3.4, 4.1. Z jazykového hlediska se vyskytuje v práci větší množství překlepů. Autor odsazuje dvojtečky což třebas na str. 23 vede k tomu, že tento jediný symbol je na samostatném řádku. Vytvořená aplikace je sice představena, však diskuzi, srovnání výsledků, simulačním výstupům není věnována patřičná pozornost a snad i proto je práce příliš krátká. Předkládaná práce je na uspokojivé úrovni s formálními i faktickými nedostatky.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Formální zpracování práce F 3/10
Interpretace výsledků a jejich diskuse E 10/20
Odborná úroveň práce B 40/50
Splnění požadavků zadání A 18/20
Navrhovaná známka
C
Body
71

Otázky

eVSKP id 14138