PRECLÍK, M. Aktivní kmitočtové filtry s minimální konfigurací [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2008.

Posudky

Posudek vedoucího

Koton, Jaroslav

Při řešení zadání student prokázal vysokou míru samostatnosti a iniciativy. Student taktéž prokázal schopnost samostatné práce s literaturou. Po formální stránce jsem v práci neshledal významnější nedostatky.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění zadání A 50/50
Aktivita během řešení a zpracování práce (práce s literaturou, využívání konzultací, atd.) A 18/20
Formální zpracování práce A 19/20
Využití literatury A 10/10
Navrhovaná známka
A
Body
97

Posudek oponenta

Jeřábek, Jan

Zadání práce bylo splněno téměř v celém rozsahu. Práce je po obsahové stránce kvalitní, teoretická část je zpracována velmi přehledně. Dvě vybraná zapojení z celkem deseti navržených obvodů byla analyzována, vlastnosti jednoho z nich experimentálně měřeny. U grafů (obr. 5.1 a 5.4) by bylo vhodnější volit jiné měřítko, hodnoty útlumu okolo -160 dB jsou irelevantní a pouze čistě teoretické. Na str. 29 se mluví o fiktivní charakteristické rovnici, tato část však postrádá smysl. Zhodnocení dosažených výsledků je na velmi dobré úrovni. Práce obsahuje jen velmi málo chyb, např. kapitola 6.2 měla být pravděpodobně nazvána výsledky měření, nikoliv simulací. Autor velmi nešťastně pracuje s literaturou a jejím seznamem, odkazy jsou přeházené nebo někdy úplně nesmyslné. Grafická stránka práce je na velmi dobré úrovni.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění požadavků zadání A 19/20 Zadání práce bylo splněno téměř v celém rozsahu.
Odborná úroveň práce B 43/50 Práce je po obsahové stránce kvalitní, teoretická část je zpracována velmi přehledně. Dvě vybraná zapojení z celkem deseti navržených obvodů byla analyzována, vlastnosti jednoho z nich experimentálně měřeny. U grafů (obr. 5.1 a 5.4) by bylo vhodnější volit jiné měřítko, hodnoty útlumu okolo -160 dB jsou irelevantní a pouze čistě teoretické. Na str. 29 se mluví o fiktivní charakteristické rovnici, tato část však postrádá smysl.
Interpretace výsledků a jejich diskuse A 20/20 Zhodnocení dosažených výsledků je na velmi dobré úrovni.
Formální zpracování práce B 8/10 Práce obsahuje jen velmi málo chyb, např. kapitola 6.2 měla být pravděpodobně nazvána výsledky měření, nikoliv simulací. Autor velmi nešťastně pracuje s literaturou a jejím seznamem, odkazy jsou přeházené nebo někdy úplně nesmyslné. Grafická stránka práce je na velmi dobré úrovni.
Navrhovaná známka
A
Body
90

Otázky

eVSKP id 14145