KRKOŠ, R. Software pro hledání zranitelných počítačů v síti [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2009.

Posudky

Posudek vedoucího

Polívka, Michal

Pan Radko Krkoš vypracoval velmi kvalitní bakalářskou práci. Student na projektu pracoval samostatně, do řešení přinášel a implementoval inovativní prvky, které jsou nad rámec zadání. Navrhuji hodnocení A/90b.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Aktivita během řešení a zpracování práce (práce s literaturou, využívání konzultací, atd.) B 17/20
Využití literatury B 8/10
Formální zpracování práce B 17/20
Splnění zadání A 48/50
Navrhovaná známka
A
Body
90

Posudek oponenta

Pelka, Tomáš

Zadání práce bylo splněno ve všech bodech. Student v první části práce provedl zevrubnou analýzu vybraných technik realizujících síťové skenování. Tato analýza mohla být dle mého názoru hlubší, se zaměřením na klíčové techniky. Okrajové techniky jako například analyzátory bezpečnosti webových aplikací mohly být zmíněny v menší míře. Analýza prakticky postrádá závěr a zhodnocení. U popsaných nástrojů bych ocenil jejich srovnání a příklady použití. V druhé části studen realizoval program pro detekci zranitelných počítačů v síti. Bohužel tento program není součástí elektronické verze bakalářské práce. Vytvořená sada skriptů je sice popsána z hlediska uživatelského, není však zmíněna technologie na, které je postavena. Podobně jako v první části chybí praktické ukázky použití vytvořeného programového balíku a jeho srovnání s dnes existujícími nástroji. Po formální stránce jsem v práci shledal závažné nedostatky v podobně prakticky nulových odkazů na použitou literaturu. Navrhuji hodnocení C/75b.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění požadavků zadání C 15/20
Odborná úroveň práce B 40/50
Formální zpracování práce C 7/10
Interpretace výsledků a jejich diskuse D 12/20
Navrhovaná známka
C
Body
74

Otázky

eVSKP id 14149