KRUPA, M. Tvorba webových stránek pro hendikepované uživatele [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2008.

Posudky

Posudek vedoucího

Cvrk, Lubomír

Práce je kvalitní, student musel zvládnout poměrně rozsáhlé metodiky tvorby webových stránek pro hendikepované uživatele. Jeho přístup byl velmi aktivní. Práci hodnotím stupněm Výborně / A.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění zadání A 50/50 Zadání splněno
Aktivita během řešení a zpracování práce (práce s literaturou, využívání konzultací, atd.) A 20/20 Student přistupoval k řešení velmi aktivně, často konzultoval a navrhoval správná řešení.
Formální zpracování práce B 16/20 Až na drobné typografické prohřešky kvalitní.
Využití literatury A 10/10
Navrhovaná známka
A
Body
96

Posudek oponenta

Vyoral, Josef

Práce se zabývá přístupností webových stránek lidem s určitým hendikepem. V první části jsou popsány jak lze jednotlivým typům postižení pomoci v užívání webových stránek. Dále jsou zde uvedena oficiální doporučení pro tvorbu takovýchto dokumeentů. V poslední velké části se student podrobně vyjadřuje k jednotlivým prvkům stránek a uvádí, jak by daná komponenta měla být řešena. Závěrem, práce je hodnocení studentovi stránky a její následná optimalizace. S pohledu splnění zadání nelze studentovi nic vytknout a i celkové zpracování práce je na dobré úrovni. Navrhuji A / 90.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění požadavků zadání A 20/20
Odborná úroveň práce A 45/50
Interpretace výsledků a jejich diskuse B 17/20
Formální zpracování práce B 8/10
Navrhovaná známka
A
Body
90

Otázky

eVSKP id 14125