VALKOUN, P. Proudy ve středních vodičích napájecích sítí a jejich důsledky [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2008.

Posudky

Posudek vedoucího

Drápela, Jiří

Diplomová práce svým rozsahem práce odpovídá zadání a naplňuje všechny jeho body, kromě posledního, který je splněn pouze částečně. Přístup studenta k řešení práce byl dobrý s dobrým vlastním přínosem a iniciativou. Formální a grafické zpracování je až na méně závažné nedostatky na dobré úrovni a splňuje požadavky kladené na technický text. Jako nedostatky, lze uvést například: - v práci se neustále opakuje označení elektrický předřadník, namísto elektronický předřadník, - název kap. 6.1.3 neodpovídá jejímu obsahu, - v kap. 7.1 jsou uvedeny chybné hodnoty účiníku odběru na základní harmonické, - v kap. 8.3.2 jsou uvedeny jako možnost zlepšení průběhu odebíraného proudu více-pulsní více-fázové usměrňovače. Více tří-fázové měniče však nezatěžují střední vodič a proto není zřejmá souvislost s danou prací. S ohledem na uvedená dílčí hodnocení nedoporučuji diplomovou práci k ústní obhajobě.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Využití literatury B 8/10
Splnění zadání A 46/50
Aktivita během řešení a zpracování práce (práce s literaturou, využívání konzultací, atd.) A 18/20
Formální zpracování práce B 17/20
Navrhovaná známka
B
Body
89

Posudek oponenta

Krejčí,, Petr

Předložená diplomová se věnuje problematice proudů středních vodičů především z pohledu zatížení harmonickými proudy a následnému tepelnému namáhání vodičů. Práce je členěna přehledně, jednotlivé části na sebe logicky navazují. Po jazykové i grafické stránce je práce na velmi dobré úrovni. V textu samotném se vyskytují jen drobné překlepy, postrádám v ní však odkazy na použitou literaturu. Za přínosnou považuji zejména experimentální část, na jejímž základě byly sestaveny jednotlivé závislosti uvedené v kapitole 7.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění požadavků zadání A 20/20
Odborná úroveň práce A 49/50
Interpretace výsledků a jejich diskuse A 19/20
Formální zpracování práce C 7/10
Navrhovaná známka
A
Body
95

Otázky

eVSKP id 13041