JELÍNEK, M. Bezpečnost frézovacích strojů [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2019.

Posudky

Posudek vedoucího

Blecha, Petr

Vlastní text předložené bakalářské práce je zpracován na 29 stránkách, což představuje skoro dvojnásobek minimálního rozsahu dle požadavku uvedeném v čl. 15 Směrnice rektora. Práce však obsahuje řadu nepřesných nebo zavádějících termínů a formulací již od úvodní kapitoly. Rešerše legislativních požadavků EU a ČR je omezena pouze na výčet právních předpisů a neobsahuje požadavky kladené na výrobce nebo provozovatele strojů. Zcela jsou pominuty harmonizační právní předpisy EU vztahující se k BOZP. V páté kapitole diplomant uvádí vybrané právní předpisy ČR . Stěžejní část práce je uvedena v osmé kapitole. Zde diplomant zpracoval požadavkové listy na vybraný typ frézky MT100, ve kterých zobecnil požadavky relevantních standardů. Tuto část by bylo vhodné doplnit o požadavky harmonizačních právních předpisů EU respektive právních předpisů ČR vztahujících se k BOZP. I přes uvedené připomínky student dostatečně prokázal svoji schopnost orientovat se v problematice související s bezpečností frézovacích strojů.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění požadavků a cílů zadání C
Postup a rozsah řešení, adekvátnost použitých metod C
Vlastní přínos a originalita C
Schopnost interpretovat dosažené výsledky a vyvozovat z nich závěry D
Využitelnost výsledků v praxi nebo teorii E
Logické uspořádání práce a formální náležitosti C
Grafická, stylistická úprava a pravopis D
Práce s literaturou včetně citací C
Samostatnost studenta při zpracování tématu B
Navrhovaná známka
C

Posudek oponenta

Blecha, Radim

Předložená bakalářská práce je zaměřena na bezpečnost frézovacích strojů. V první části se práce věnuje legislativě EU a ČR. Postrádám zde však provedenou analýzu požadavků uvedených právních předpisů. Cíl zaměřený na rešerši současných harmonizovaných norem není přehledně zpracován v samostatné kapitole, místo toho jsou součástí kapitoly zaměřené na legislativu a rešerše je omezena pouze na výčet norem bez zdůvodnění souvislostí s frézovacím strojem. Významnou část předložené práce tvoří zpracování požadavkového listu pro univerzální frézku MT100, kde student s vybranými normami dále pracuje.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění požadavků a cílů zadání C
Postup a rozsah řešení, adekvátnost použitých metod C
Vlastní přínos a originalita C
Schopnost interpretovat dosaž. výsledky a vyvozovat z nich závěry C
Využitelnost výsledků v praxi nebo teorii D
Logické uspořádání práce a formální náležitosti C
Grafická, stylistická úprava a pravopis C
Práce s literaturou včetně citací C
Navrhovaná známka
C

Otázky

eVSKP id 113041