SZYMECZEK, O. Studie tandemových návěsů užívaných v zemědělství [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2019.

Posudky

Posudek vedoucího

Kašpárek, Jaroslav

Student se zabývá ve své práci rešeršním rozborem v oblasti tandemových traktorových návěsů užívaných v zemědělství. V první části práce student srozumitelně definuje legislativní požadavky kladené na návěsy. Dále pak dopodrobna popisuje konstrukci návěsů. V druhé části práce rešeršním rozborem technických parametrů provádí kritické hodnocení vyráběných tandemových návěsů od tuzemských a evropských výrobců. Práce má výborný tabulkový přehled v příloze. Bakalářská práce splnila požadavky a cíle zadání. Rozsah rešerše je úplný a přehledný. Z hlediska formálnosti a logického uspořádání je práce na vynikající úrovni. Po stránce grafického zpracování není žádné připomínky. Student se důkladně odvolává na citace zdrojů. Schopnost interpretovat své výsledky v práci jsou u studenta na výborné úrovni. Práce je hodnotná a její zpracování je na vynikající úrovni a bezchybné. Student prokázal zájem o problematiku v oblasti zemědělských návěsů. Doporučuji tuto práci k obhajobě.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění požadavků a cílů zadání A
Postup a rozsah řešení, adekvátnost použitých metod A
Vlastní přínos a originalita A
Schopnost interpretovat dosažené výsledky a vyvozovat z nich závěry A
Využitelnost výsledků v praxi nebo teorii A
Logické uspořádání práce a formální náležitosti A
Grafická, stylistická úprava a pravopis A
Samostatnost studenta při zpracování tématu A
Práce s literaturou včetně citací A
Navrhovaná známka
A

Posudek oponenta

Hloušek, David

V bakalářské práci je provedeno rozsáhlé rešeršní pojednání o legislativních požadavcích v oblasti traktorových návěsů a ostatních přípojných zařízení. Následně jsou zde detailně popsány konstrukce tandemových traktorových návěsů v souvislosti s legislativou a rozdělením dle hmotnosti a únosnosti typů konstrukcí. Druhá polovina práce je zaměřena na tuzemské a evropské výrobce tandemových návěsů a jejich popisu případné odbornosti společností do různých kategorií využití jejich výrobků. Autor práce k tomuto rozdělení využívá velké škály internetových zdrojů, ale i různých firemních literatur. Závěrem práce je kritický rozbor technický parametrů jednotlivých produktových kategorií. Zde jsou srovnávány čtyři charakteristické parametry a jeden poměrový. Student prokázal velmi dobrou práci se zdroji a celkovým zpracováním parametrů jednotlivých strojů. Práce má dobrou logickou posloupnost a je velmi dobře přehledná, i když je přítomno několik drobných nedostatků formálního či grafického charakteru jako občasné přepisy nebo horší kvalita některých grafů. Tuto práci doporučuji k obhajobě.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění požadavků a cílů zadání A
Postup a rozsah řešení, adekvátnost použitých metod A
Vlastní přínos a originalita B
Schopnost interpretovat dosaž. výsledky a vyvozovat z nich závěry A
Využitelnost výsledků v praxi nebo teorii B
Logické uspořádání práce a formální náležitosti A
Grafická, stylistická úprava a pravopis B
Práce s literaturou včetně citací A
Navrhovaná známka
A

Otázky

eVSKP id 115919