PIENIAŽEK, I. Vliv působení mobilu na člověka [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2008.

Posudky

Posudek vedoucího

Filka, Miloslav

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění zadání A 50/50
Aktivita během řešení a zpracování práce (práce s literaturou, využívání konzultací, atd.) A 20/20
Formální zpracování práce A 19/20
Využití literatury A 10/10
Navrhovaná známka
A
Body
99

Posudek oponenta

Křepelka, Václav

Předložená BP poskytuje velice dobrou základní orientaci v této i pro veřejnost citlivé problematice. Dovolím si tvrdit, že po jazykové úpravě by mohla posloužit k publikování širší veřejnosti. Kandidát prokázal schopnost samostatné práce. Přes dílči nedostatky ve formálním zpracování, které jsou ovšem způsobeny převážně skutečností, že čestině není mateřským jazykem kandidáta, si dovolím vyjádřit velice dobrý pocit při studiu pro hodnocení této BP.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění požadavků zadání A 20/20 Kandidát ve své bakalářské práci splnil úkoly stanovené zadáním v plném rozsahu.
Odborná úroveň práce A 50/50 Předložená BP je na velice dobré úrovni. Kandidát prokázal schopnost oreintovat se v literatuře, jejíž soupis zjevně ať už na doporučení vedoucího práce nebo vlastní iniciativou, výrazně rozšířil. Práce má vysokou teoretickou i praktickou úroveň a není nadsázkou, že by mohla být hodnocena velice dobře i ve vyšším stupni studia.
Interpretace výsledků a jejich diskuse A 20/20 Praktické výsledky měření na konkrétním typu modelu jsou velice pěkně prezentovány a návazně podrobeny kvalifikované diskuzi v kapitole 4. Což jenom koresponduje s kvalitou zpracování úvodních teoretických kapitol 2 a 3. Kandidát ponechává v souladu se stavem poznání tohoto otevřeného tématu řadu otázek nezodpovězenu, potažmo upozorňuje na nutnost dalších výzkumů.
Formální zpracování práce B 8/10 Kandidát se dopustil poněkud většího množství překlepů jako např. na str. 27 nep..ařilo, prácemi, chyb ve skloňování: na str. 20 6. pád jednotky Hz je hertzech, tvary ukazovacích zájmen ve středním rodě jsou tato opatření, doporučení na str. 47 namísto tyto. Na str. 21 a opakovaně 31 předložka z namísto s. Některé vazby postrádají smyslu, jako na str. 36 jsou vysouvány hypotézy. Na str. 29 je v použito zvratný a nezvratný namísto vratný a nevratný. Na str. 32 je použit pravděpodobně zmatečný výraz neurinom akustika, na str. 21 nejvyšší hodnota vystředění z jinými měřeními. Na str. 14 popisuje jednotlivá pásma elektromagnetických vln jako -metrické, byť by bylo vhodnější koncovka -metrové. Vzhledem k tomu, že podle bydliště a jména kandidáta se jedná zjevně o občana polské národnosti, tak těmto připmínkám není nutno věnovat v hodnocení takovou váhu.
Navrhovaná známka
A
Body
98

Otázky

eVSKP id 14106