VANÍČEK, J. Moderní materiály v automobilovém průmyslu [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2019.

Posudky

Posudek vedoucího

Hejtmánek, Petr

Předložená práce vytváří základní přehled materiálů používaných pro komponenty karoserií, podvozků a pohonných jednotek. Patrně by bylo vhodnější věnovat poněkud více prostoru informacím z oblasti výzkumu nových materiálů na úkor popisu těch konvenčních, nicméně i tak jsou moderní a možné budoucí trendy v oblasti materiálů v práci kvalitně popsány. Úvod práce se věnuje spíše historii automobilismu jen s neurčitou souvislostí s hlavním tématem, ale zbytek textu již působí jasně, konkrétně a přehledně, ačkoliv se místy objevují nepřesné a neurčité formulace. Graficky i stylisticky působí práce velmi kvalitně, byť text někdy přechází lehce do „populárně-naučného“ stylu. Naopak interpretace poznatků a odvozování závěrů je na velmi dobré úrovni, celkově lze práci označit za kvalitní.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění požadavků a cílů zadání B
Postup a rozsah řešení, adekvátnost použitých metod B
Vlastní přínos a originalita
Schopnost interpretovat dosažené výsledky a vyvozovat z nich závěry B
Využitelnost výsledků v praxi nebo teorii
Logické uspořádání práce a formální náležitosti C
Grafická, stylistická úprava a pravopis C
Práce s literaturou včetně citací C
Samostatnost studenta při zpracování tématu B
Navrhovaná známka
B

Posudek oponenta

Fojtášek, Jan

Tato bakalářská práce se zabývá řešerší v současnosti používaných materiálů pro výrobu automobilů. Autor se poměrně podrobně věnuje možnostem využití různých materiálů pro výrobu jednotlivých komponent vozu včetně alternativních, které by mohli být využity v budoucnosti. Ocenit lze množství nalezených informačních zdrojů a rozsah zmíněných materiálů s popisem vlastností a vysvětlením vhodnosti využití daného materiálu včetně technologie zpracování. Z formálního hlediska práce vykazuje drobné nedostatky, jako jsou nestandardní způsob řazení některých citací, místy nevhodné formulace a gramatické překlepy, kterých by se měl autor závěrečné práce vyvarovat. Po obsahové stránce však práce splňuje požadavky zadání a doporučuji ji tedy k obhajobě.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění požadavků a cílů zadání A
Postup a rozsah řešení, adekvátnost použitých metod B
Vlastní přínos a originalita C
Schopnost interpretovat dosaž. výsledky a vyvozovat z nich závěry
Využitelnost výsledků v praxi nebo teorii B
Logické uspořádání práce a formální náležitosti C
Grafická, stylistická úprava a pravopis B
Práce s literaturou včetně citací C
Navrhovaná známka
B

Otázky

eVSKP id 116858