HENDRYCH, M. Svařování obalenou elektrodou uhlíkové a vysokolegované oceli [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2019.

Posudky

Posudek vedoucího

Kubíček, Jaroslav

Bakalářská práce Marka Hendrycha obsahuje 23 stran textu a obrázků. BP je věnována problematice porovnání charakteristik svařování feritické uhlíkové a vysokolegované CrNi austenitické oceli. Porovnání je provedeno z hlediska výkonových vlastností použitých obalených elektrod a spotřeby elektrické energie. Práce má dobrou úroveň zpracování především experimentální části. Aktivně se podílel na celé experimentální práci. BP je psána technicky odpovídajícím jazykem, s podporou dostatečné obrázkové dokumentace. Bakalář využíval možností konzultací. BP doporučuji k obhajobě.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění požadavků a cílů zadání B
Postup a rozsah řešení, adekvátnost použitých metod C
Vlastní přínos a originalita C
Schopnost interpretovat dosažené výsledky a vyvozovat z nich závěry B
Využitelnost výsledků v praxi nebo teorii B
Logické uspořádání práce a formální náležitosti B
Grafická, stylistická úprava a pravopis B
Práce s literaturou včetně citací B
Samostatnost studenta při zpracování tématu C
Navrhovaná známka
B

Posudek oponenta

Vaněk, Mojmír

Marek Hendrych provedl rešerši spočívající v rozboru problematiky metody ručního obloukového svařování a svařitelnosti uhlíkových a vysokolegovaných ocelí. Autor práce čerpal z aktuální literatury a využil i některé anglicky psané zdroje. Na teoretickou část o rozsahu 13 stran navazuje část experimentální o rozsahu 9 stran, kde popsal a vyhodnotil experiment měření výkonových parametrů elektrod dle ČSN 05 5010. Pro mírné zvýšení kvality práce by bylo možné graficky sjednotit vzhled tabulek a zlepšit kvalitu naskenovaných obrázků. Seznam zkratek použitých v tabulkách 12 a 13 by také bylo možné umístit přímo na straně 27. Nicméně všechny zkratky jsou řádně uvedeny v seznamu na konci práce. Z hlediska obsahu a zpracování se jedná o práci nadprůměrně kvalitní, přičemž oceňuji především experimentální část. Z jazykového hlediska se práci nedá nic vytknout. Je psána čtivě a bez pravopisných chyb. Autor práce splnil cíle stanovené v zadání, prokázal schopnost práce s literaturou, schopnost vyhodnotit výsledky experimentů a vyvodit z nich závěry. Práci proto doporučuji k obhajobě.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění požadavků a cílů zadání A
Postup a rozsah řešení, adekvátnost použitých metod A
Vlastní přínos a originalita A
Schopnost interpretovat dosaž. výsledky a vyvozovat z nich závěry A
Využitelnost výsledků v praxi nebo teorii B
Logické uspořádání práce a formální náležitosti B
Grafická, stylistická úprava a pravopis B
Práce s literaturou včetně citací A
Navrhovaná známka
A

Otázky

eVSKP id 117318