GÁBIK, J. Konstrukce koncového efektoru průmyslového robotu pro skládání kartonových krabic [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2019.

Posudky

Posudek vedoucího

Kočiš, Petr

Rešeršní část práce je zpracována do hloubky a nejenže poskytuje přehled o stavu trhu, ale také velmi podrobně popisuje princip fungování nalezených strojů a zařízení. Důležité informace jsou shrnuty v přehledných tabulkách. Analýza problému je vyřešena vhodně. Konstrukční návrh, který vychází z multikriteriálního hodnocení navržených variant, je nad rámec zadání doplněn o návrh celého robotického pracoviště. Kapitola obsahuje popis konstrukce i výpočty. Velmi kladně hodnotím výpočet spotřeby vzduchu s ohledem na fakt, že je přínosem navrhovat pracoviště s co nejmenšími nároky na energie. Kapitolou Ekonomické zhodnocení a přiloženými výkresy byly splněny poslední požadavky cílů ze zadání bakalářské práce. Doporučuji k obhajobě.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění požadavků a cílů zadání A
Postup a rozsah řešení, adekvátnost použitých metod A
Vlastní přínos a originalita A
Schopnost interpretovat dosažené výsledky a vyvozovat z nich závěry A
Využitelnost výsledků v praxi nebo teorii A
Logické uspořádání práce a formální náležitosti A
Grafická, stylistická úprava a pravopis A
Práce s literaturou včetně citací A
Samostatnost studenta při zpracování tématu A
Navrhovaná známka
A

Posudek oponenta

Szabari, Mikuláš

Predložená bakalárska práca splnila všetky požadované ciele. Práca bola systematická a bola spracovaná na vysokej úrovni. Rešerš obsahovala viacero výrobcov a typov skladacích strojov a zošívacích zariadení. Takisto obsahovala prehľad koncových efektorov. Nasledovala analýza problému, ktorá výstižne popisuje problém a nachádza adekvátne riešenia. Práca pokračuje dvoma návrhami, ako bolo požadované v cieľoch práce. Oba varianty boli kvalitne prepracované a podrobne popísané. Potom boli oba varianty zhodnotené multikriteriálnou analýzou a vybraný variant bol skonštruovaný. Konštrukčný návrh obsahoval všetky podstatné výpočty a pneumatické schémy zošívačky a pneumatického motora. Konštrukčný návrh by v reálnom prevedení bol pravdepodobne schopný skladať kartónové škatule. Avšak autor pri riešení skladania škatúľ neriešil možnosť, žeby sa škatuľa mohla prehnúť na druhú stranu, teda od steny. Nasledovalo prehľadné ekonomické zhodnotenie. Práca celkovo pôsobí kvalitne a premyslene. Určite doporučujem k obhajobe.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění požadavků a cílů zadání A
Postup a rozsah řešení, adekvátnost použitých metod A
Vlastní přínos a originalita B
Schopnost interpretovat dosaž. výsledky a vyvozovat z nich závěry A
Využitelnost výsledků v praxi nebo teorii B
Logické uspořádání práce a formální náležitosti B
Grafická, stylistická úprava a pravopis A
Práce s literaturou včetně citací A
Navrhovaná známka
A

eVSKP id 117650