LIVOVSKÁ, L. Hotel při ČPP aréně v Hradci Králové, nábřeží Orlice [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta architektury. 2019.

Posudky

Posudek vedoucího

Marek, Jiří

Lucii jsem vedl i při její absolventské bakalářské práci a zapátral jsem v archivu hodnocení, co jsem jí tehdy napsal a jak ji hodnotil. Čas sice pokročil a já na tom nemám co měnit. Je to stále pilná a svědomitá studentka, dnes už téměř kolegyně architekta. Diplomní projekt zpracovávala svědomitě s vědomím jeho důležitosti. Dokáže navrhovat a tvořit architektonický plán s lehkostí a velkorysostí, s důrazem na výtvarný účin pro uživatele. Zároveň ale dokáže vnímat pozici a potřeby jednotlivých uživatelů objektů, které navrhuje. Ať je to ředitel hotelu, nebo pokojská. Úspěšnost navrhovaných řešení prověřuje čas a denní provoz. Důkladná a poctivou analýza daného téma a prostředí, do kterého architekt navrhuje je výraznou pomocí na cestě k takovému úspěchu. Tohle je Lucii vlastní a s pomocí dalších odborníků angažovaných při tvorbě návrhu takovýchto větších stavebních celků, s jakým se teď u obhajoby setkáváme, směřuje k úspěšné kariéře architekty. Přeji ji v této naší krásné profesi nekončící přísun inspirací, stejně naladěné a pracovité kolegy a hodně štěstí.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Přístup studenta ke zpracování A 95 Lucii jsem vedl i při její absolventské bakalářské práci a zapátral jsem v archivu hodnocení, co jsem jí tehdy napsal a jak ji hodnotil. Čas sice pokročil a já na tom nemám co měnit. Je to stále pilná a svědomitá studentka, dnes už téměř kolegyně architekta. Diplomní projekt zpracovávala svědomitě s vědomím jeho důležitosti. Dokáže navrhovat a tvořit architektonický plán s lehkostí a velkorysostí, s důrazem na výtvarný účin pro uživatele. Zároveň ale dokáže vnímat pozici a potřeby jednotlivých uživatelů objektů, které navrhuje. Ať je to ředitel hotelu, nebo pokojská. Úspěšnost navrhovaných řešení prověřuje čas a denní provoz. Důkladná a poctivou analýza daného téma a prostředí, do kterého architekt navrhuje je výraznou pomocí na cestě k takovému úspěchu. Tohle je Lucii vlastní a s pomocí dalších odborníků angažovaných při tvorbě návrhu takovýchto větších stavebních celků, s jakým se teď u obhajoby setkáváme, směřuje k úspěšné kariéře architekty. Přeji ji v této naší krásné profesi nekončící přísun inspirací, stejně naladěné a pracovité kolegy a hodně štěstí.
Navrhovaná známka
A
Body
95

Posudek oponenta

Mašek, Radomír

Práce dokládá schopnost uplatnit se v profesi. Autorka umí zanalizovat problém a najít vhodné řešení. Slabší stránkou této práce jsou některá konstrukční řešení. Diplomová práce je zpracována dobře, na vysoké grafické úrovni

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Urbanistické řešení A Jednoduše řeší stávající konflikty a návrh je jednonoznačný, přehledný, funkční s dobrým měřítkem ploch i hmot. V práci mi chybí jen celková situace řešeného prostoru a jeho vazby na okolí.
Architektonické řešení B Autorka používá osvědčené prvky a materiály. Měřítko odpovídá místu a funkci. Fasáda hotelu je trochu monotónní. Úroveň architektonického detailu je dobrá.
Provozní řešení B Provozní schéma má systém, je logické a nápadité. Svými doplňkovými provozy vytváří jakýsi sporthotel, který ideálně doplňuje hokejovou arénu. K provozu mám jednu připomínku k restauraci. Může svým provozem rušit hlukem a výpary ubytované hosty a proto bych zvážil propojení. Druhou připomínku mám k řešení teambuildingové místnosti. Je bez oken a přímého světla.
Technicko konstrukční řešení C Zvolený nosný konstrukční systém je logický. V prostoru podzemního parkoviště počítá i s požadavky zesílení pro osazení plochy stromy. Nezdá se mi ale řešení prostoru restaurace a „snídaně“ v 1. np. Domnívám se, že zde chybí minimálně jedna řada sloupů. (ty vnitřní jsou dle autorky falešné a jsou to vlastně jen instalační jádra). Druhou otázkou na konstrukci je, jakým způsobem bude vynášeno wellness patro nad tělocvičnou?
Formální úroveň A Po stránce grafické, urbanistického a architektonického řešení i celkového předvedení projektu tuto práci hodnotím jako dobře zpracovanou.
Navrhovaná známka
B
Body
86

Otázky

eVSKP id 116234