KNÁPKOVÁ, M. Použití vysokorozlišovací analýzy křivek tání ke studiu baktérií mléčného kvašení [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta chemická. 2019.

Posudky

Posudek vedoucího

Brázda, Václav

Bc. Monika Knápková během svého studia získala zkušenosti s celou řadou metod molekulární biologie. V rámci své diplomové práce získala celou řadu originálních výsledků, které úspěšně prezentuje a práci doporučuji k obhajobě.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění požadavků zadání A
Studium literatury a její zpracování A
Využití poznatků z literatury A
Kvalita zpracování výsledků A
Interpretace výsledků, jejich diskuse A
Závěry práce a jejich formulace A
Využívání konzultací při řešení práce B
Celkový přístup k řešení úkolů A
Navrhovaná známka
A

Posudek oponenta

Němcová, Andrea

Předložená diplomová práce Bc. Moniky Knápkové pojednává o použití vysokorozlišovací analýzy křivek tání ke studiu bakterií mléčného kvašení. V teoretické části práce autorka pojednává o dané problematice s využitím řady odborné literatury. Rozsah i kvalita zpracování této části svědčí o výrazně aktivním přístupu studentky k řešení v dané oblasti. Z prezentace výsledků v experimentální části práce vyplývá, že studentka Knápková musela zvládnout řadu časově náročných kultivačních a především izolačních a molekulárních technik, prokázat značnou zručnost a trpělivost, jelikož pracovala s komplexní potravinovou matricí a velice příbuznými kmeny jednoho rodu. Velmi pozitivně hodnotím interpretaci získaných dat v diskuzi s kritickým srovnáním aktuálních výsledků z odborné literatury jiných autorů. Ke kvalitě práce přispívá také aktuálnost dané tématiky. Závěrem lze říci, že práce splnila všechny stanovené dílčí cíle, hodnotím ji stupněm výborný (A) a doporučuji k obhajobě.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění požadavků zadání A
Logické členění práce A
Kvalita zpracování výsledků A
Interpretace výsledků, jejich diskuse A
Využití literatury a její citace A
Úroveň jazykového zpracování A
Formální úroveň práce – celkový dojem A
Závěry práce a jejich formulace A
Navrhovaná známka
A

Otázky

eVSKP id 115254